Hlavní obsah

Další změny v Omsku: kouč Fleming vyhozen, Jágr kapitánem

OMSK/PRAHA

Dny kanadského trenéra Wayna Fleminga na lavičce hokejistů Avangardu Omsk už jsou definitivně sečteny. Klub se dohodl se zkušeným koučem na ukončení spolupráce jen pár hodin před zápasem Omsku v KHL s Chabarovskem. Mužstvo převezme dosavadní asistent Igor Nikitin, jenž mužstvo dočasně vedl i v září, kdy klub vybíral kandidáty na hlavního kouče.

Foto: www.khl.ru

Wayne Fleming (vlevo nahoře) na střídačce Omsku

Článek

Změna byla oznámena na páteční tiskové konferenci Omsku na jeho stadionu. Poslední kapkou Flemingovy kariéry na lavičce Avangardu byla podle ředitele klubu Pavla Šerujimova pondělní porážka v prodloužení s Novokuzněckem.

Zápas poznamenal i incident kapitána mužstva Alexandra Svitova s rozhodčím, po kterém vyfasoval distanc na sedm zápasů. Nově tak bylo rozhodnuto, že kapitánské céčko ponese na dresu česká hvězda Jaromír Jágr, jeho asistenty budou Anton Kurjanov a Dmitrij Vlasenkov.

Fleming přišel do Omsku krátce po začátku sezóny a nahradil Sergeje Gersonského, pod jehož vedením tým prohrál čtyři z úvodních šesti zápasů. Ani jemu se však nepovedlo bohatý sibiřský klub posunout do popředí tabulky a o jeho odchodu se spekulovalo už na začátku ledna, kdy byl kuriózně odvolán ze střídačky v průběhu zápasu s Čechovem. Už pár hodin po zápase jej ale vedení klubu opět ve funkci potvrdilo.

Sezóna, na kterou by fanoušci raději zapomněli

Omsk v této sezóně stíhá jedna rána za druhou a změny v kádru i na lavičce už se stávají pravidelnou rutinou. Po jásavém vítání spasitele Jágra mužstvo krutě vystřízlivělo při tragické smrti talentovaného útočníka Alexeje Čerepanova těsně po zápase. Jeho úmrtí navíc později odnesli svými funkcemi doktoři i funkcionáři klubu. Pak zase musel klub hledat nového brankáře, protože Američan John Grahame se několikrát provinil proti životosprávě. Jako náhrada přišel ze Slavie Adam Svoboda.

Nic ale prozatím nevyvedlo výkony Omsku z letargie a předsezónní plány bojovat o nejvyšší příčky vzaly brzy za své. Aktuálně je Avangard v Kontinentální lize (KHL) třináctý a od sedmnáctého Nižněkamsku jej dělí jen čtyři body. Základní část KHL přitom končí za měsíc a do play-off postupuje 16 mužstev.

Reklama

Související témata: