Hlavní obsah

Brendl pomohl gólem Torpedu k výhře a dotáhl se na Marka

MOSKVA

Český hokejista Pavel Brendl odstartoval svým 31. gólem v sezóně KHL obrat Torpeda Nižnij Novgorod k vítězství v Petrohradu a v tabulce střelců se dotáhl na krajana Jana Marka. V dnešním programu se trefili ještě další čtyři Češi, naprázdno nicméně vyšel nový kapitán Omsku Jaromír Jágr a jeho Avangard po odvolání trenéra Wayna Fleminga potřetí za sebou prohrál.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl (uprostřed) v dresu Nižného Novgorodu

Článek

Po druhé trenérské změně v sezóně by měl premiérový ročník KHL dokoučovat na lavičce sibiřského klubu dosavadní asistent Igor Nikitin, nezahájil však své působení šťastně. Adam Svoboda v brance Omsku inkasoval dvakrát v první třetině a po přestávce ho vystřídal Fomičev. Ruský gólman dostal ve třetím dějství další tři góly a Avangard prohrál doma 2:5 s Chabarovskem.

Vedle Brendla, jenž přispěl k výhře Torpeda 3:2 po samostatných nájezdech, i další české góly pomohly k výhře. Zbyněk Irgl a Josef Vašíček zpečetili vysoké vítězství Jaroslavle 7:2 nad Balašichou, Karel Rachůnek z Dynama Moskva skóroval při triumfu 4:1 v derby nad Spartakem Moskva a další obránce Jan Platil otevřel gólový účet utkání v Nižněkamsku, které jeho Čerepovec vyhrál 4:2.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Novosibirsk 3:4 po sam. nájezdech, Omsk - Chabarovsk 2:5, Voskresensk - Novokuzněck 1:3, Čerepovec - Atlant Mytišči 0:6, Dynamo Moskva - Spartak Moskva 4:1 (za domácí Rachůnek 1+0), Jaroslavl - MVD Balašicha 7:2 (za domácí Irgl a Vašíček oba 1+0), Kazaň - Ufa 3:2 po sam. nájezdech, Nižněkamsk - Čeljabinsk 2:4 (za hosty Platil 1+0), Petrohrad - Nižnij Novgorod 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Brendl 1+0).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články