Hlavní obsah

Marek dal v KHL gól už po 31 sekundách, pak rozhodl nájezdy

Český útočník Jan Marek měl první i poslední slovo ve středečním utkání Kontinentální hokejové ligy mezi Magnitogorskem a CSKA Moskva. Nejlepší střelec soutěže otevřel skóre svým třiatřicátým gólem v sezoně už po 31 sekundách hry, čímž napodobil Jaromíra Jágra. Hvězda Omsku skórovala stejně brzy v zářijovém zápase s Chabarovskem a postarala se o nejrychlejší gól v nově založené lize.

Foto: www.khl.ru

Jan Marek v dresu Magnitogorsku

Článek

Marek zajistil nakonec Magnitogorsku vítězství 5:4 po samostatných nájezdech, když v rozstřelu uspěl hned dvakrát. Dařilo se i jeho spoluhráčům. Jaroslav Kudrna s Tomášem Rolinkem si připsali shodně po gólu a dvou asistencích. Metallurg díky výhře ztrácí na druhém místě Tarasovovy divize na vedoucí CSKA už pouze bod a má dva zápasy k dobru.

Na Marka se v čele tabulky střelců dotáhl Pavel Brendl, který dvěma góly a přihrávkou zařídil vítězství Nižného Novgorodu 3:2 nad Dinamem Minsk.

Jágrovi nevyšel návrat na led po nemoci, kvůli které zrušil plánovanou účast na Švédských hrách. Česká hvězda, která údajně zvažuje návrat do NHL, prohrála s Omskem na ledě 0:2 Togliatti. Jágr si připsal pouze dva dvouminutové tresty v úvodní třetině. Neprosadil se ani Jakub Klepiš, jenž se rovněž omluvil z reprezentace kvůli nemoci. Adam Svoboda se v brance Omsku neobjevil, oba góly inkasoval v poslední části Alexandr Fomičev.

Michal Mikeska pomohl vyrovnávací gólem Ufě otočit zápas proti Spartaku Moskva. Nejlepší tým KHL zvítězil nad svěřenci českého kouče Miloše Říhy těsně 2:1. V dresu Jaroslavle si při výhře 5:2 v Chabarovsku připsal dvě přihrávky Josef Vašíček.

KHL:
Chabarovsk - Jaroslavl 2:5 (za hosty Vašíček 0+2), Magnitogorsk - CSKA Moskva 5:4 po sam. nájezdech (za domácí Kudrna a Rolinek oba 1+2, Marek 1+1), Ufa - Spartak Moskva 2:1 (za domácí Mikeska 1+0), Togliatti - Omsk 2:0, Kazaň - Viťaz Čechov 4:2, Nižnij Novgorod - Dinamo Minsk 3:2 (Brendl 2+1), Dynamo Moskva - Atlant Mytišči 4:2 (za domácí Čajánek 0+1).

Reklama