Hlavní obsah

Hokejisté Omsku dali Jágrovi k narozeninám vítězství

MOSKVA

Útočník Jaromír Jágr oslavil nedělní 37. narozeniny vítězstvím. V roli kapitána dovedl Omsk k výhře 6:3 na ledě Čeljabinsku, díky které jeho tým výrazně posílil naděje na postup do play off Kontinentální hokejové ligy.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Avangardu Omsk

Článek

Jágr se v zápase neprosadil a nebodoval ve čtvrtém utkání po sobě, v němž nastoupil. Jednou Omsku chyběl kvůli nemoci. K cennému vítězství přispěl brankář Adam Svoboda, který podruhé za sebou dostal přednost před Alexandrem Fomičevem.

Před závěrečnými čtyřmi zápasy základní části je Omsk třináctý s náskokem osmi bodů na sedmnáctou Balašichu, která okupuje první nepostupové místo. Avangard rozhodl utkání třemi góly od stavu 2:2. Minutu před koncem zpečetil vítězství sibiřského celku svou druhou brankou v zápase Dmitrij Vlasenkov.

Po sérii devíti vítězství neuspěli hokejisté Dynama Moskva, kteří prohráli na ledě Torpeda Nižnij Novgorod 2:3 a svůj díl viny na tom měl i Petr Čajánek. Český útočník ztratil v závěru puk ve vlastním obranném pásmu a Jegor Šastin dal na začátku 59. minuty rozhodující gól.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Omsk 3:6, Kazaň - Togliatti 1:2 po sam. nájezdech, MVD Balašicha - Dinamo Minsk 6:5 po sam. nájezdech (za domácí Marušák 0+1), Nižněkamsk - Viťaz Čechov 10:2, Nižnij Novgorod - Dynamo Moskva 3:2.

Reklama

Související témata: