Hlavní obsah

Kohn zařídil v KHL výhru Nižněkamsku nad Omskem

Útočník Ladislav Kohn z Nižněkamsku si připsal gól a dvě asistence v sobotním utkání Kontinentální hokejové ligy na ledě Omsku. Třiatřicetiletý účastník loňského mistrovství světa tak pomohl k vítězství Něftěchimiku 5:4 v prodloužení.

Foto: www.khl.ru

Ani asistence Jaromíra Jágra Omsk k výhře nepomohla.

Článek

Omsk v duelu týmů bojujících o postup do play off promarnil vedení 4:1, které mu patřilo ještě po polovině zápasu. Jeden z gólů domácích zaznamenal Jakub Klepiš po asistenci Jaromíra Jágra, jenž ukončil sérii šesti utkání bez bodu.

Kohn vstřelil první gól duelu ve 2. minutě a nahrál Makarovovi na poslední branku v řádné hrací době v 56. minutě, kterou vyrovnal na 4:4 a poslal zápas do prodloužení. V jeho druhé minutě překonal opět po Kohnově asistenci Makarov českého gólmana Adama Svobodu v brance Omsku v přesilové hře po vyloučení Klepiše.

Avangard tak stále nemá jistou účast v play-off. Na čtrnáctém místě tabulky má náskok pět bodů před Balašichou, jež zatím okupuje první nepostupovou pozici. Tým MVD, jenž v sobotu deklasoval 7:1 Čechov, odehraje do konce základní části ještě dva zápasy, Omsku zbývá jeden.

Do branky Dinama Riga se po více než měsíční přestávce vrátil Martin Prusek, jenž si 19. ledna poranil koleno. Český gólman pomohl lotyšskému celku k vítězství 3:2 po samostatných nájezdech nad Novosibirskem.

Kontinentální liga:
Omsk - Nižněkamsk 4:5 v prodl. (Klepiš 1+0, Jágr 0+1 - Kohn 1+2).

Reklama