Hlavní obsah

Omsk prohrál s Kazaní a třásl se o play-off

PRAHA

Hokejisté ruského týmu Avangard Omsk prohráli svůj poslední zápas základní části Kontinentální ligy (KHL) na domácím ledě s Kazaní 1:3 a notně si ztížili svoje plány o postupu do play-off. Do vyvolené šestnáctky se jim však nakonec přesto podařilo proklouznout, ale pomohla jim k tomu až večerní porážka Balašichy se Spartakem Moskva. Základní část KHL končí ve čtvrtek.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr (vpravo) neprožívá s Omskem nejlepší časy

Článek

Sedmnáctá Balašicha se mohla dostat na šestnáctou příčku na úkor právě Omsku, jenže na ledě Spartaku prohrála 2:5 a tím o šanci na play-off definitivně přišla. Tím si mužstvo českých hokejistů Jaromíra Jágra, Jakuba Klepiše, a Adama Svobody mohlo definitivně oddechnout a připravovat se na vyřazovací boje.

Omsk nicméně zůstane po základní části nejlépe čtrnáctý a v play-off tak narazí na někoho z elitní silné trojice Ufa, Kazaň, Jaroslavl. A to jej ještě mohou v tabulce přeskočit Čerepovec a Nižněkamsk. Oba týmy mají ještě zápas k dobru, přičemý Čerepovec ztrácí na Omsk jediný bod, šestnáctý Nižněkamsk dva.

V brance Omsku dnes nastoupil Fomičev a v zápase inkasoval jako první, když v 27. minutě využil přesilovku Švéd Tony Martensson. O deset minut později sice vyrovnal Nikitin, ale to bylo ze strany domácích vše. Vítěznou branku vstřelil v 55. minutě při další přesilovce Muchačev a osm vteřin před koncem upravil gólem do prázdné branky Kazionov.

V utkání Jaroslavle s Magnitogorskem se bodově prosadilo hned pět českých hokejistů. Na výhře Lokomotivu se brankou podílel Josef Vašíček, dvě asistence si připsal také Zbyněk Irgl. Za Magnitogorsk branku zaznamenal Tomáš Rolinek, po jedné asistenci si připsali Jan Marek a Jaroslav Kudrna.

Kontinentální liga:
Omsk - Kazaň 1:3, Voskresensk - Toljatti 0:2, Čerepovec - Ufa 0:4 (Mikeska 1+0), Jaroslavl - Magnitogorsk 6:2 (Vašíček 1+0, Irgl 0+2 - Rolinek 1+0, Marek 0+1, Kudrna 0+1), Petrohrad - Čeljabinsk 3:2 po sam. nájezdech, Spartak Moskva - MVD Balašicha 5:2 (za hosty Marušák 0+1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články