Hlavní obsah

Astana znovu vyhrála, Omsk zachránil Magnitogorsk

PRAHA

Útočník Jaromír Jágr se představí s Omskem v play-off Kontinentální hokejové ligy. Sibiřskému týmu zachránil postup do vyřazovacích bojů Magnitogorsk, který ve čtvrtek v závěrečný den základní části soutěže zvítězil 2:1 na ledě Čerepovce gólem z poslední minuty. Kdyby v utkání uspěl Čerepovec, sesadil by Omsk z poslední postupové šestnácté pozice.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Avangardu Omsk

Článek

Avangard se v prvním kole play-off střetne s Ufou, která má v kádru čtyři české hokejisty.

O vítězství Magnitogorsku se zasloužil i Jan Marek, který v 24. minutě vstřelil první gól zápasu po přihrávce Tomáše Rolinka. Marek má na kontě 35 branek a prohrál o jedinou trefu boj o korunu pro krále střelců s krajanem Pavlem Brendlem z Nižného Novgorodu. Na druhém místě je Marek i v kanadském bodování, které ovládla Sergej Mozjakin z Atlantu Mytišči.

Výhru zajistil hostům až 56 sekund před koncem třetí části Denis Chlystov. Čerepovec se poté snažil vykřesat postupovou naději při hře bez brankáře, ale marně.

Jágr a spol., kteří zakončili základní část soutěže už v úterý porážkou 1:3 s Kazaní a promarnili možnost rozhodnout sami o postupu, trnuli do poslední chvíle. Po svém poslední utkání sice figurovali na čtrnácté příčce, ale jejich pronásledovatelé ještě dohrávali své zápasy. Nejprve se před Omsk dostal Nižněkamsk a dnes také Astana s českým obráncem Tomášem Kloučkem, která vyhrála oba poslední zápasy. Černý Petr nakonec zbyl Čerepovci.

Dvojice pro první kolo play-off tvoří Ufa - Omsk, Jaroslavl - Nižněkamsk, Atlant Mytišči - Čeljabinsk, Dynamo Moskva - Dinamo Riga, Kazaň - Astana, CSKA Moskva - Togliatti, Magnitogorsk - Nižnij Novgorod, Petrohrad - Spartak Moskva. Vyřazovací část začne v neděli 1. března, osmifinálové série se hrají na tři vítězné zápasy.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Viťaz Čechov 6:4, Atlant Mytišči - Spartak Moskva 3:2, Čerepovec - Magnitogorsk 1:2 (za hosty Marek 1+0, Rolinek 0+1), Jaroslavl - Čeljabinsk 3:1 (za domácí Vašíček a Irgl 1+1), Petrohrad - Ufa 5:4 v prodl. (za hosty Mikeska 0+1), CSKA Moskva - MVD Balašicha 3:2 (za hosty Marušák 0+1), Dinamo Minsk - Novokuzněck 2:4, Dinamo Riga - Chabarovsk 0:1.

Reklama

Související témata: