Hlavní obsah

Omsk prohrál první osmifinále v prodloužení, Kohn popravil Jaroslavl

PRAHA

Hokejisté Avangardu Omsk začali osmifinále Kontinentální ligy (KHL) porážkou. V prvním zápase na ledě mistrovské Ufy prohráli 2:3 v prodloužení, když vítěznou branku domácího týmu vstřelil už po 38 vteřinách Kutějkin. V dalším zápase prohrála Jaroslavl doma s Nižněkamskem rovněž 2:3 v prodloužení a na obě branky hostů přihrával Ladislav Kohn.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v souboji s Medveděvem z Ufy

Článek

Omsk s Jaromírem Jágrem a Jakubem Klepišem v sestavě prohrával těsně po polovině zápasu v Ufě už o dvě branky, když v 38. minutě Svitov snížil. Tři minuty před koncem normální hrací doby si až před branku Ufy drze nabruslil Vlasenkov a se štěstím vyrovnal na 2:2.

Devatenáct vteřin před třetí sirénou byl však vyloučen hostující Nikitin a domácím stačilo od začátku prodloužení jen 38 vteřin ke vstřelení vítězné branky. Nejprve od modré vypálil Proškin, puk se odrazil k pravému kruhu ke Kutějkinovi a jeho dělovka vypadla omskému brankáři Fomičevovi z lapačky za brankovou čáru.

Jaroslavli nestačil ani dvoubrankový náskok

Překvapení se v první den play-off KHL zrodilo jen na ledě Jaroslavle. Tým s Josefem Vašíčkem a Zbyňkem Irglem v sestavě vedl doma nad Nižněkamskem po dvou třetinách o dvě branky. Na začátku třetí třetiny ale po přihrávce Ladislava Kohna snížil Jemelejev a v 57. minutě v přesilové hře vyrovnal Ivanov. Do konce prodloužení poté chybělo něco přes minutu, když Igor Jemelejev svým druhým gólem rozhodl o výhře hostí.

Atlant Mytišči porazil doma Čeljabinsk 3:0 a domácí útočník Sergej Mozjakin předvedl, že právem vyhrál kanadské bodování základní části. Asistoval u všech tří branek v zápase. Čisté konto vychytal Ray Emery.

Žádný gól neinkasoval ani brankář Dynama Moskva Vitalij Jeremejev, jehož tým porazil i díky dvěma trefám Alexeje Kaljužného Rigu 4:0. V brance lotyšského celku nechyběl Martin Prusek.

Kontinentální hokejová liga - osmifinále:
Ufa - Omsk 3:2 v prodloužení (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky: 28. Antipov, 32. Vorobjev, 61. Kutějkin - 38. Svitov, 57. Vlasenkov.
Jaroslavl - Nižněkamsk 2:3 v prodloužení (0:0, 2:0, 0:2 - 0:1)
Branky: 21. A. Michnov, 38. Semin - 42. a 69. Jemelejev (na obě Kohn), 57. Ivanov.
Atlant Mytišči - Čeljabinsk 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 2. Leščev, 51. Koroljuk, 59. Gluchov.
Dynamo Moskva - Dynamo Riga 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 9. a 37. Kaljužnyj, 41. Jačmeněv, 51. Šitikov.

Reklama