Hlavní obsah

Klepiš proměněnými nájezdy pomohl k vítězství Omsku v Ufě

Hokejisté Omsku v pondělí vyhráli druhý duel osmifinále KHL na ledě Ufy 1:0 po samostatných nájezdech a vyrovnali stav série hrané na tři vítězství na 1:1 na zápasy. Hvězdou utkání byl český útočník Jakub Klepiš, jenž v závěrečném rozstřelu proměnil oba své pokusy.

Foto: www.khl.ru

Útočník Omsku Jakub Klepiš (vpravo) v zápase proti Voskresensku - ilustrační foto.

Článek

Ani druhý zápas mezi vítězem základní části Ufou a Omskem, který nasbíral v dlouhodobé soutěži o 51 bodů méně, tak neskončil v normální hrací době. Na rozdíl od nedělního prvního duelu se však nerozhodlo v prodloužení, ale až v rozstřelu.

V jeho druhé sérii dostal domácí tým Salavat Julajev do vedení český útočník Michal Mikeska. Bývalý pardubický hráč prostřelil mezi betony Caregorodceva, jenž v brance Avangardu nahradil Fomičeva, který v neděli třikrát inkasoval. Brankář, jenž v KHL dosud odchytal jen šest zápasů, tak dostal přednost před Adamem Svobodou, který opět zůstal jen na lavičce.

Omsk v těžké situaci podržel tradiční exekutor Klepiš. Svým typickým bekhendovým blafákem se postaral o prodloužení rozstřelu, a když Mikeska svým druhým pokusem ve čtvrté sérii neuspěl, bývalý slávista stejně provedenou penaltou zápas ukončil.

Série, v níž se dosud neprosadila největší hvězda Avangardu Jaromír Jágr, pokračuje ve středu a ve čtvrtek dvěma zápasy v Omsku.

Vítězně vstoupili do play off finalisté Ligy mistrů z Magnitogorsku, kteří zdolali 4:1 Nižnij Novgorod. První gól zápasu vstřelil na začátku druhé třetiny domácí útočník Jaroslav Kudrna.

Druhé vítězství v sérii s Dinamem Riga si připsali svěřenci Vladimíra Vůjtka z Dynama Moskva, kteří dnes lotyšský klub deklasovali 7:1. Český brankář Rigy Martin Prusek inkasoval pětkrát, z toho jednou od bývalého reprezentačního kolegy Petra Čajánka. Na posledních deset minut ho vystřídal Naumov a dostal další dva góly včetně toho od českého obránce Karla Rachůnka.

První zápasy osmifinále Kontinentální hokejové ligy:
Magnitogorsk - Nižnij Novgorod 4:1 (za domácí Kudrna 1+0), Kazaň - Astana 4:2, Petrohrad - Spartak Moskva 2:3, CSKA Moskva - Togliatti 0:2.
Druhé zápasy osmifinále Kontinentální hokejové ligy:
Ufa - Omsk 0:1 po sam. nájezdech (rozhodující nájezd Klepiš), stav série 1:1; Jaroslavl - Nižněkamsk 5:1 (za domácí Irgl 0+1), stav série 1:1, Mytišči - Čeljabinsk 5:1, stav série 2:0; Dynamo Moskva - Dinamo Riga 7:1 (za domácí Rachůnek 1+1, Čajánek 1+0), stav série 2:0.

Reklama

Související témata: