Hlavní obsah

Jágr s Klepišem zaúřadovali a Omsk zdolal Ufu i doma

PRAHA-tv

Hokejisté Omsku nepřestávají překvapovat. Ačkoliv se do play-off Kontinentální ligy protlačili na poslední chvíli, nyní jsou krůček od postupu do čtvrtfinále. A to v sérii s vítězem základní části Ufou, kterou tentokrát doma porazili 3:2 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil Jakub Klepiš, jednou se prosadil i Jaromír Jágr. Omsk vede v sérii 2:1, čtvrtý zápas se hraje zítra opět v Omsku.

Foto: www.khl.ru

Útočník Omsku Jakub Klepiš (vpravo) v zápase proti Voskresensku

Článek

Český brankář Omsku Adam Svoboda zůstal opět jen na střídačce, přednost dostal zase Alexandr Fomičev. A ten po bezbrankové první třetině také inkasoval jako první. Z druhé části uběhly jen dvě minuty, když Radulov našel na pravé straně Medveděva, ten se z první opřel do puku, a otevřel skóre zápasu.

Popov mohl vyrovnat při vlastním oslabení Omsku, jenže než se mohl pokusit z protiútoku zakončit, dobruslil jej jeden z obránců hostí a celou jeho snahu překazil. Neúspěchem skončila i střela Pestunova zpoza obránce, která trefila brankáře Jerjomenka jen do hrudníku.

Další příležitost ke srovnání se domácím naskytla ve 49. minutě, kdy hráli přesilovou hru. Jenže ta se jim vůbec nepodařila, pozorný forčekink Ufy jim dělal velké problémy a Fomičev musel dokonce mužstvo zachraňovat při nájezdu Radulova.

Omsku se tlak vyplatil

Omsk se přesto i nadále snažil vytvořit velký tlak a vyplatilo se. Čtyři minuty před koncem Jerjomenko jen vyrazil střelu Vlasenkova k volnému Jágrovi a české hvězdě stačilo trefit odkrytou branku. A neuběhla ani minuta a Avangard skóre otočil, když  Kurjanov našel zpoza branky přesně Popova, proti jehož dělovce se brankář Ufy natahoval marně.

Ufa rozpoutala před brankou Omsku peklo a když už fanoušci odpočítávali slavnou výhru, nastal šok. Při hře bez gólmana se osm vteřin před koncem normální hrací doby zjevil na správném místě před Fomičevem Proškin a potřetí v sérii poslal zápas s Omskem do prodloužení. V něm rozhodla nenápadná akce českých hokejistů. Jágr předal puk Klepišovi a ten švihem mezi kruhy rozhodl.

Tým z Mytišči vyřadil 3:0 Čeljabinsk

Prvními čtvrtfinalisty Gagarinova poháru se stali hokejisté Atlantu Mytišči a svěřenci Vladimíra Vůjtka z Dynama Moskva. Tým z Mytišči vyřadil v nejkratším možném termínu 3:0 na zápasy Traktor Čeljabinsk, Dynamo ukončilo sezónu jedinému lotyšskému zástupci Dinamu Riga.

Tým slovenského trenéra Júlia Šuplera sice ve středečním zápase vedl ještě na začátku třetí třetiny 3:1, v závěrečné části však Martin Prusek v jeho brance třikrát inkasoval a mužstvo z Moskvy získalo rozhodující třetí bod díky vítězství 4:3. Kontaktní gól na 2:3 vstřelil v přesilovce obránce Karel Rachůnek.

Osmifinále play-off Kontinentální hokejové ligy:
Omsk - Ufa 3:2 v prodloužení (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky: 56. Jágr, 57. Popov, 66. Klepiš - 23. Medveděv, 60. Proškin. Stav série 2:1.
Čeljabinsk - Mytišči 1:5, konečný stav série 0:3, Nižněkamsk - Jaroslavl 0:3 (Vašíček 0+1), stav série 1:2, Dinamo Riga - Dynamo Moskva 3:4 (Novák 0+1 - Rachůnek 1+0), konečný stav série 0:3.

Reklama

Související témata: