Hlavní obsah

V Rusku opěvují hokejisty Omsku po nečekaném postupu

MOSKVA

Za senzaci označují ruské servery postup hokejistů Omsku přes vítěze základní části Ufu do čtvrtfinále Kontinentální ligy a začaly dávat týmu Jaromíra Jágra šanci na dobytí Gagarinova poháru. Avangard i díky Jágrově gólu vyhrál 4:1 a v osmifinálové sérii zvítězil 3:1 na zápasy. "Je to poprvé v moderní historii ruské ligy, kdy úřadující šampion vypadl z boje v prvním kole play off," píše NEWSru.com.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr na střídačce Omsku

Článek

Sovětskij sport na své internetové stránce konstatuje, že oba týmy si počínaly bojovně, ale Avangard, který šel do šaten po první části s dvougólovým náskokem, přečkal i ofenzivu Ufy v druhé třetině. A když v úvodu třetí části Jágr zvýšil skóre na 4:1, bylo jasné, že Ufa přišla o šanci na titul.

"Šampion je sesazen, Avangard jde dále," napsal Sport-Express, který před play-off pochyboval o tom, zda se hráči Omsku budou s to vzchopit z útlumu a matných únorových výkonů. I nyní tvrdí, že jen nejzatvrzelejší fanoušci "Jestřábů" by si před zápasem vsadili na porážku úřadujícího ruského mistra a vítěze základní části soutěže. "Skandály pronásledovaný Omsk, který se jen zázrakem dostal do play-off, využil příležitost poslat soupeře z Ufy na předčasnou dovolenou."

Teď už Omsku nezbývá než vyhrát titul

Komentátor přirovnává šokující výsledek k "výbuchu té nejsilnější bomby". Vždyť šampiona vyřadil nejslabší tým play-off, a to je v Rusku "neslýchaná drzost" a "rekord všech dob". Po tomto výkonu prý už Omsku nezbývá nic jiného, než Gagarinův pohár vyhrát.

Ufa je podle komentářů jedním z nejtechničtějších a nejsympatičtějších klubů KHL a pokračuje v sovětské hokejové tradici, která uznává jen jediný způsob obrany - útok. Ale zvládnout celou sezonu v tomto stylu se ani jí nepovedlo. "Omsk ještě jednou dokázal, že vyřazovací zápasy jsou naprosto zvláštní soutěž, ve které se vše často převrací vzhůru nohama (i když Avangard se spíše opět postavil na nohy), ve které se odpouštějí všechny dosavadní hříchy a ve které se opět ujímají vlády hráči Jágrova formátu, jakkoli by v základní části soutěže nedali gól ani v deseti zápasech."

Před půl rokem se všichni smáli reklamnímu spotu na KHL, ve kterém pomrkávající Jágr v kostrbaté ruštině s přízvukem líčil své plány s Gagarinovým pohárem. "Ale teď se zdá, že Jaromír nežertoval...," uzavírá Sport-Express.

Reklama

Související témata: