Hlavní obsah

CSKA bojovalo i za ženy, teď se těší na derby s Dynamem

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté CSKA Moskva se stali v neděli posledními postupujícími do čtvrtfinále Kontinentální ligy (KHL). V rozhodujícím pátém utkání osmifinále porazili Ladu Toljatti 3:1 a mezi nejlepší osmičkou je čekají prestižní derby s moskevským Dynamem, které vede český trenér Vladimír Vůjtek.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník CSKA Moskva Anton But

Článek

"Série s Toljatti měla skvělou úroveň, všech pět zápasů bylo vyrovnaných. Musím poděkovat svým hráčům za dobrou koncentraci po celé osmifinále," řekl listu Sport-Express trenér CSKA Moskva i ruské reprezentace Vjačeslav Bykov.

Útočník CSKA Alexej Simakov si oddechl, že série pro jeho spoluhráče dopadla dobře. "Bylo to těžké, hráli jsme pátý zápas během sedmi dní. A Lada byla velmi těžký soupeř," upozornil.

V neděli se po celém světě slavil Mezinárodní den žen a neopomněli to ani ve slavném ruském klubu. "Vítězství darujeme všam našim dívkám a ženám, stejně jako všem dalším fanouškům za jejich podporu," zdůraznil Simakov.

Teď čekají jeho tým ve čtvrtfinále KHL prestižní moskevské bitvy s Dynamem, tak jako za starých časů. "Dynamo je velký soupeř se skvělou sestavou a dobrými hráči. Ale my se nebojíme nikoho!" tvrdí Simakov. První zápas se hraje už zítra.

Osmifinále play-off KHL:
CSKA Moskva - Toljatti 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky: 18. Kuljaš, 40. Saprykin, 40. But - 31. Ketov. Konečný stav série: 3:2.

Reklama