Hlavní obsah

Omsk pokračuje v kosení favoritů, vyhrál v Kazani

PRAHA

Hokejisté Omsku pokračují v překvapivých výkonech v play-off Kontinentální ligy (KHL). Po vyřazení vítěze základní části z Ufy porazili na úvod čtvrtfinále i dalšího favorita celé soutěže. Na ledě Kazaně vyhráli 2:0, o góly se postarali Nikitin a Ježov. Druhý zápas se hraje ve středu.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr se spoluhráči z Omsku

Článek

Omsk otevřel skóre zápasu v desáté minutě, kdy na modré čáře napřáhl obránce Nikitin a puk prošel přes hradbu těl až za záda domácího brankáře Galimova. Z druhé třetiny se odehrálo jen něco přes čtyři minuty a hosté vedli už o dvě branky. Tentokrát si domácí gólman vybral další slabou chvilku při dalekonosné střele Ježova z levé strany.

V 27. minutě si do ideální střelecké pozice nabruslil Galimov, ale brankáře Omsku Fomičeva nepřekonal. Kazaň hrála vzápětí tři přesilové hry za sebou, ale stále se jí nedařilo výsledek zkorigovat. Fomičev nekapituloval ani při nepříjemných dorážkách Kazionova a Baďjukova.

Domácí se nedokázali prosadit ani v závěrečné třetí části. V poslední minutě sice odvolali brankáře a zkusili power play, jenže se nedostali ani k vážnějšímu ohrožení Fomičeva.

I v dalším utkání čtvrtfinále se radovali hosté. V prestižním moskevském derby porazilo Dynamo vedené Vladimírem Vůjtkem CSKA 2:1. Všechny branky padly už v první třetině, na druhý gól Dynama přihrával obránce Karel Rachůnek.

Kontinentální hokejová liga, čtvrtfinále:
AK Bars Kazaň - Avangard Omsk 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: 10. Nikitin, 25. Ježov. Stav série: 0:1.
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky: 18. Paršin - 2. Tolpeko, 6. Zinovjev (Rachůnek). Stav série: 0:1.

Reklama