Hlavní obsah

Jágr skóroval a Omsk je blízko semifinále KHL

PRAHA

Už jen jedno vítězství dělí hokejisty Avangardu Omsk od postupu do semifinále Kontinentální ligy (KHL). Podceňovaný tým kolem Jaromíra Jágra, jenž do play-off proklouzl na poslední možnou chvíli, je blízko vyřazení dalšího z favoritů soutěže. Po pátečním vítězství 3:2 vede Omsk ve čtvrtfinále nad druhým nejlepším týmem základní části z Kazaně 2:1 na zápasy.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr před brankářem Kazaně Galimovem

Článek

Po deseti minutách otevřeli skóre zápasu v Omsku hosté, když se prosadil Stěpanov. Omsk odpověděl po šesti minutách. Alexandrov dojel vyražený puk a poslal jej za záda finského brankáře Norreny. Vzápětí se domácím naskytla možnost jít do vedení v přesilové hře, jenže nejprve si nerozuměli Svitov s Jágrem a dělovku obránce Nikitina Norrena chytil.

Z druhé třetiny uběhlo pouze 21 vteřin a Kazaň znovu vedla. Martensson si z rohu nabruslil do střelecké pozice a z pravého kruhu překonal Fomičeva podruhé. Omsk odpověděl v 34. minutě zásluhou Rjabykina, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou. O dvě minuty později Jágr propasíroval puk za Norrenu a sudí po prohlédnutí videa uznali, že přešel brankovou čáru. V posledních vteřinách druhé části jel na Norrenu osamocený Vlasenkov, ale nedal.

Stejný hráč si na gólmanovi Kazaně vylámal zuby i při své šanci ve třetí třetině, na druhé straně nechal Fomičeva vyniknout Morozov. Minutu před koncem zkusila Kazaň power play, ale inkasovali další gól do prázdné branky. Čtvrtý zápas série hrané na tři vítězná utkání je na programu v sobotu opět v Omsku.

V semifinále je už Dynamo Moskva českého kouče Vladimíra Vůjtka, které porazilo městského rivala CSKA i potřetí, v pátek k tomu přispěli i čeští hokejisté. Dva góly vstřelil bek Karel Rachůnek, jednou v oslabení nahrával Petr Čajánek.

Avangard Omsk - AK Bars Kazaň 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky: 16. Alexandrov, 34. Rjabykin, 36. Jágr, 60. Vlasenkov - 10. Stěpanov, 21. Martensson. Stav série: 2:1.
Dynamo Moskva - CSKA Moskva 5:1
Za domácí Rachůnek 2+0, Čajánek 0+1, konečný stav série 3:0.

Reklama

Související témata: