Hlavní obsah

Omsk mečbol nevyužil, doma prohrál s Kazaní 1:11

OMSK/PRAHA

Hokejisté Omsku nezvládli čtvrté čtvrtfinále KHL, ve kterém prohráli s Kazaní vysoko 1:11. Na jediný gól domácích, kteří prohráli první třetinu 0:6, nahrál Malyševovi Jaromír Jágr. Utkání poznamenala hromadná bitka už v první třetině. Kazaň vyrovnala sérii na 2:2, rozhodující zápas se hraje na jejím ledě v pondělí.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr před brankářem Kazaně Galimovem

Článek

Domácí Fomičev dostal tři góly v rozmezí 117 sekund úvodní osmiminutovky a do branky putoval náhradník Caregorodcev. Jediný gól Omsku zařídil Malyšev po přihrávce Jaromíra Jágra, ve druhé třetině jen snižoval na průběžných 1:9.

Pokud Omsk rozhodující zápas v Kazani zvládne, čeká ho semifinálový souboj s Jaroslavlí. Lokomotiv vyhrál v sobotním třetím duelu série na ledě Spartaku Moskva 5:4 a svěřence českého trenéra Miloše Říhy vyřadil v nejkratším možném termínu 3:0 na zápasy. Spartak neudržel vedení 2:0 po první třetině, pak dvakrát vyrovnal, ale na vítěznou trefu českého útočníka Josefa Vašíčka v čase 56:54 už zareagovat nedokázal.

Úspěšný den zažilo české trio Magnitogorsku, které se podílelo na všech gólech svého týmu a pomohlo Metallurgu k výhře 3:0 nad Mytišči a vedení v sérii 2:1. Vítězný gól vstřelil v první třetině Jaroslav Kudrna, Tomáš Rolinek asistoval u tří branek a nejproduktivnější hráč mužstva v základní části Jan Marek u dvou.

Čtvrtý zápas čtvrtfinále Kontinentální hokejové ligy:
Omsk - Kazaň 1:11 (za domácí Jágr 0+1), stav série 2:2.
Třetí zápasy čtvrtfinále Kontinentální hokejové ligy:
Magnitogorsk - Mytišči 3:0 (Kudrna 1+0, Rolinek 0+3, Marek 0+2), stav série 2:1, Spartak Moskva - Jaroslavl 4:5 (za hosty Vašíček 1+0), konečný stav série 0:3.

Reklama

Související témata: