Hlavní obsah

I po kolapsu doma bude Omsk dřít bez slitování o postup

PRAHA

Ani vysoká porážka 1:11 před vlastními fanoušky prý hokejisty Avangardu Omsk nesložila a jsou připraveni v pondělí neúprosně bojovat v Kazani o postup do semifinále Kontinentální ligy (KHL). Ačkoliv svou šanci na postup v sobotu šokujícím způsobem promarnili, v rozhodujícím pátém duelu čtvrtfinále nehodlají favoritovi série nic darovat.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr před brankářem Kazaně Galimovem

Článek

"Bude to bitva, grandiózní bitva! Na stoprocent budeme bojovat jak o život, to se spolehněte. Přežije ten silnější," tvrdí útočník Omsku Igor Volkov. "Budeme hrát bez slitování. Pomáhat v obraně a rvát se do útoku. Tahle hra nám už úspěch přinesla a snad nám pomůže i v Kazani. Trenéři nám řekli, ať ten sobotní zápas hodíme za hlavu a všechno soustředíme na duel v Kazani ," dodal.

Omsk se však bude muset obejít bez svého kapitána Alexandra Svitova, který se v posledním zápase nekompromisně serval s obráncem Kazaně Jemelinem. Když mu KHL sečetla i předchozí prohřešky, vyfasoval Svitov distanc na čtyři zápasy.

Kazaň skončila po základní části KHL druhá a byla proti Omsku, jenž do play-off proklouzl na poslední možnou chvíli, jasným favoritem. Přesto po třech zápasech prohrávala 1:2 na zápasy. A i když v Omsku vyhrála 11:1, ani v pátém zápase doma nečeká jednoduchý souboj. "Avangard hraje venku jinak než doma a myslím, že ta poslední porážka je nerozhodila. Bude to těžký zápas," varuje Alexej Jemelin.

Kapitán Kazaně Alexej Morozov pak nabízí recept na zdolání týmu kolem české hvězdy Jaromíra Jágra. "Omsk hraje velmi dobře v obraně, je těžké se přes ně probít. Ale když prohrávají, tak hru otevřou a to se jim naposledy nevyplatilo. Je to pro nás ponaučení, že je třeba vstřelit gól jako první," řekl listu Sovětskij sport.

Morozov patří mezi nejzkušenější hráče a největší hvězdy KHL, ale ani on nepamatuje tak vysokou výhru, jakou předvedl jeho tým v sobotu v Omsku. "Jen jednou v play-off jsme porazili HK MVD 9:3," zavzpomínal. Sám si v sobotu připsal gól a asistenci a dostal se do Klubu Vsevoloda Bobrova, kam patří jen hráči, kteří v lize, evropských pohárech, nebo reprezentaci nastřílí alespoň 250 branek.

Reklama

Související témata: