Hlavní obsah

Omská pohádka skončila v Kazani, píší v Rusku

"Omská pohádka skončila v Kazani," píše na své internetové stránce ruský list Sport-Express po pondělním rozhodujícím čtvrtfinále Kontinentální hokejové ligy (KHL), v němž tým kolem Jaromíra Jágra prohrál téměř vyhraný zápas 2:3 v prodloužení. Omsku nepomohly ani gól a přihrávka české hvězdy. "Avangardu chybělo 15 vteřin k postupu do semifinále," konstatuje Sovětskij sport.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr před brankářem Kazaně Galimovem

Článek

Sport-Express píše o "bláznivém" zápase, v němž nakonec Kazaň dokázala vyrvat Avangardu vítězství. List však oceňuje výkon sibiřského celku, který se nenechal zlomit poté, co byl v předchozím utkání na domácím ledě "rozdrcen na prach" po výsledku 1:11 a v Kazani bojoval "se vztyčenou hlavou".

"Vynikl ten, od kterého se čekalo nejvíc - Jágr vstřelil nádherný gól," konstatuje reportér. Jágr přispěl i k druhému gólu nejen přihrávkou, ale také tím, že odlákal protihráče od volného kapitána Omsku.

Avšak 15 vteřin před koncem přišla odplata za nevyužité šance. "Reálný život občas skýtá více vášně než jakýkoliv syntetický výmysl," míní komentátor. Už se zdálo, že po prohře 1:11 hokejisté Omsku opouštějí scénu, ale nakonec nevěřícím expertům předvedli, že šance obou týmů byly naprosto vyrovnané.

Vítězství hrubé kaučukové hmoty

"Takových pět zápasů v historii ruských klubů ještě nebylo! Hokejové Rusko si vychutnalo každou epizodu. Prodloužení sice vyhrála Kazaň, ale to už bylo jen vítězství hrubé kaučukové hmoty. Morálním vítězem byl někdo úplně jiný," míní Sport-Express a lituje, že "hlavní hrdinové opustili scénu příliš brzy".

Také server NEWSru.com se rozplývá nad výkonem obou mužstev a píše o "fantastickém zápasu". "Byl to úžasný zápas, týmy předvedly skvělou hru," konstatoval televizní reportér sportovního kanálu.

"Nehráli jsme hůře, ale soupeř byl důstojný. Je to hra, víc se nedá říct," řekl ČTK mluvčí Avangardu Arkadij Alexejev. Na dalším Jágrově působení v sibiřském týmu se podle něj nic nemění, český útočník má v Omsku smlouvu ještě na rok.

Reklama

Související témata: