Hlavní obsah

Klepiš: Vyřazení mrzí, ale asi to tak nahoře někdo chtěl

OMSK

Hokejisté Avangardu Omsk vstřebávají zklamání z vyřazení z bojů o Gagarinův pohár, v němž vzdorovali hlavním favoritům play-off Kontinentální ligy. Po pokoření obhájce titulu Ufy chybělo mužstvu okolo české hvězdy Jaromíra Jágra 15 vteřin k vyřazení i druhého týmu základní části Kazaně. Klub ze Sibiře ale nakonec pondělní utkání ztratil v prodloužení a postrach favoritů, který se vzepjal po složité sezóně, je ze hry venku.

Článek

"Určitě to mrzí, že jsme o to takto přišli. Ale asi to tak nahoře někdo chtěl. Takový je hokej," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK český útočník Jakub Klepiš. V Avangardu berou sportovní věci s větším nadhledem, protože se museli v sezóně vyrovnat především s říjnovou tragédii, kdy při utkání na ledě Viťazu Čechov zkolaboval útočník Alexej Čerepanov a zemřel.

V play-off předvedl Omsk až neuvěřitelné výkony na to, že se do vyřazovací části dostal po nevydařeném závěru základní části až z posledního šestnáctého místa za pomoci Magnitogorsku. Nejprve vyřadil za vydatného Klepišova přispění favorizovanou Ufu 3:1 na zápasy a s Kazani v rozhodujícím pátém utkání byl čtvrt minuty od postupových oslav. "V play-off jsme jen jednou prohráli v základní hrací době, i když to bylo ostudně," připomněl Klepiš sobotní domácí porážku 1:11. "Tým se semknul po tom všem, co se dělo."

Za výkony v play-off jim vedení klubu poděkovalo

Omsk v sezóně třikrát změnil trenéra, když se neosvědčil ani příchod Kanaďana Wayna Fleminga. Hledal také gólmanskou jedničku, kterou nenašel v Adamu Svobodovi, který končil sezónu po lednovém příchodu buď na tribuně, nebo na lavičce. V souvislosti s tragédií v Čechově navíc dostali od vedení KHL doživotní tresty prezident klubu Konstatin Potapov a generální manažer Anatolij Bardin. Ten se však v klubu přesto i nadále pohybuje.

Avangard výkony v play-off překryl předešlé nepodařené období. "Vedení nám za výkony v play-off poděkovalo. Byl za námi generální manažer (Bardin)," podotkl Klepiš. Zklamání z vyřazení hráči Omsku vstřebávali v letadle při cestě z Kazaně. "Chvíli jsme se o tom bavili. Atmosféra byla taková, že to všechny hodně mrzelo, ale život jde dál."

Brzy se zapojí do přípravy reprezentace

Tým se dnes rozloučí na společné večeři. "Je tu pár hráčů, někteří už jeli domů. Znovu se mužstvo sejde na začátku dubna a bude trénovat. Já letím ve čtvrtek domů, jsem ještě trošku nemocný, ale pak bych se měl zapojit do přípravy reprezentace," nastínil nejbližší plány čtyřiadvacetiletý vyhlášený exekutor samostatných nájezdů.

Na světovém šampionátu ve Švýcarsku přislíbil účast i Jágr a s ním bude mít turnaj zřejmě ještě větší náboj než obvykle. "Já se nejdříve musím na mistrovství světa dostat, ale jsem rád, že když už týmu sezóna skončila, že mám pořád ještě o co hrát. Na reprezentaci se těším," dodal Klepiš, který v devíti zápasech play-off vstřelil dvě branky a na čtyři přihrál.

Reklama

Související témata: