Hlavní obsah

Bitvy Kazaně s Dynamem zpestří přeběhlík a švédský souboj

PRAHA

Jako první odstartuje semifinále Kontinentální hokejové ligy (KHL) čtvrteční zápas mezi Kazaní a Dynamem Moskva a v této sérii půjde o pikantní souboje. Alespoň pro některé hráče. Proti sobě nastoupí švédští kamarádi z Linköpingu Matthias Weinhandl a Tony Martensson a v dresu Dynama se objeví Sergej Zinovjev, ještě nedávno jedna z největších hvězd Kazaně.

Foto: www.khl.ru

Sergej Zinovjev v dresu Dynama Moskva

Článek

Sergej Zinovjev byl v posledních letech členem elitního útoku Kazaně i ruské reprezentace s Morozovem a Zaripovem, ale po neshodách s vedením nakonec v klubu ukončil smlouvu a v polovině prosince se upsal moskevskému Dynamu. Teď bude stát proti svým nedávným spoluhráčům.

Pikantní bude souboj i pro dva švédské reprezentanty. Matthias Weinhandl a Tony Martensson jsou velcí kamarádi, kteří váleli v dresu Linköpingu a v Rusku jsou jen na hostování. Nyní však nastoupí proti sobě. "Švédští novináři si mnou ruce, už nám oběma vyvolali a vyptávali se. Kdo dá více gólů, kdo sérii vyhraje, a tak dále. Pro mě je ale důležitá jen jedna věc - abych týmu pomohl do finále," řekl útočník Dynama Weinhandl.

Mimochodem Martensson vede kanadské bodování play-off KHL, druhý je právě Weinhandl. Oba nastupují v prvních útocích svých klubů, řada Hentunen, Martensson, Morozov je největší silou Kazaně a každý z trojice už v play-off nastřílel čtyři branky. Dynamo se může opřít o více hráčů, navíc Vitalij Jeremejev kraluje s famózním průměrem 1,03 branky na zápas brankářským statistikám.

Dynamo skoro týden nehrálo

Cesta do semifinále byla pro oba kluby velmi rozdílná. Zatímco Kazaň stála hodně sil nečekaně náročná série s Omskem, Dynamo v osmifinále ani čtvrtfinále neprohrálo. "Do semifinále jsme došli takřka na jeden nádech. Až mě překvapila neuvěřitelná sebedůvěra, s jakou jsme hráli," řekl Weinhandl. Dynamo ovšem hrálo poslední zápas čtvrtfinále s CSKA Moskva 13. března a herní absence může být znát.

V základní části oba týmy předvedly napínavé vzájemné souboje. Každý se radoval ze dvou výher, jednou se říjnový zápas v moskevských Lužnikách nedohrál kvůli dýmovnici. Český trenér Dynama Vladimír Vůjtek už během čtvrtfinále přiznal, že by si Kazaň jako soupeře příliš nepřál. "Proti takovým borcům jako jsou Morozov a Zaripov se hraje hodně špatně," prohlásil tehdy.

Reklama

Související témata: