Hlavní obsah

Jašin: Jágrova hra proti Kazani, to bylo zjevení

Útočník Jaromír Jágr si za své výkony ve čtvrtfinále Kontinentální hokejové ligy vysloužil velkou poklonu od další bývalé hvězdy NHL Alexeje Jašina. Hráč konkurenční Jaroslavle prohlásil, že takový hokej už dlouho neviděl.

Foto: www.khl.ru

O puk bojují Jaromír Jágr (vlevo) a Alexej Jašin

Článek

"Pozorně jsem to sledoval v televizi a byla to jízda! Znám Jágra už mnoho let, ale to co předváděl v sérii s Kazaní, to bylo pro mě zjevení," řekl listu Sport Express Jašin, jenž by v případě postupu Omsku právě na Jágra a jeho tým v semifinále narazil.

Pětatřicetiletý bývalý kanonýr Ottawy a New Yorku Islanders ocenil, že Jágr odvedl spoustu práce nejen v útoku, ale také v defenzivě. "Každá akce byla promyšlená, byla to prvotřídní práce," uvedl Jašin.

Omsk, jenž vstupoval do play off v roli outsidera, po senzačním úspěchu proti Ufě sahal po dalším postupu, ale 15 sekund před koncem třetí třetiny v rozhodujícím utkání dostal vyrovnávací gól a v prodloužení Kazani podlehl. "Výsledek je vždycky spravedlivý. Když padne taková branka v závěru, je to dar osudu," konstatoval Jašin.

Reklama

Související témata: