Hlavní obsah

O trenéra Říhu prý v Kazachstánu nestojí

Zástupci Barysu Astana a hokejové federace Kazachstánu popřeli, že by měli zájem angažovat hokejového trenéra Miloše Říhu, kterému končí smlouva ve Spartaku Moskva. Podle spekulací ruských médií dostal český kouč nabídku trénovat souběžně účastníka Kontinentální ligy i reprezentaci Kazachstánu.

Článek

"Nic o tom nevíme. Pokud podobný návrh existoval, mohl pocházet od Barysu," řekl listu Naš sport generální ředitel národní federace Jurij Zverev. "Nic z toho není pravda," uvedl mluvčí klubu Marat Akimžanov. "Zaprvé podobné nabídky od trenérů, kteří by u nás chtěli pracovat, chodí nám. A za druhé my už máme hlavního kouče, kterým se stal Andrej Šajanov. Všechny tyhle zvěsti rozčilují jeho i naše hráče," dodal mluvčí.

Podle dřívějších zpráv ruského internetového serveru Sport obdržel Říha, který dovedl Spartak do čtvrtfinále KHL a vysloužil si chválu, tři zajímavé nabídku. O jeho služby prý projevil zájem také Severstal Čerepovec, který mu stejně jako Astana údajně nabídl roční plat 800 000 dolarů. Ve Spartaku si bývalý kouč Pardubic, Karlových Varů, Sparty či Zlína vydělal o 300 000 méně.

Reklama

Související témata: