Hlavní obsah

Irgl s Vašíčkem pomohli Jaroslavli k vedení v sérii s Magnitogorskem

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Jaroslavle se ujali vedení v semifinálové sérii Kontinentální ligy, v níž bojují s Magnitogorskem. Lokomotiv v pondělí vyhrál třetí vzájemný duel na ledě Metallurgu 4:2 a v sérii vede 2:1. Na straně vítězů zaznamenal gól a přihrávku Zbyněk Irgl, Josef Vašíček si připsal jednu asistenci. Za domácí skórovali Jan Marek a Tomáš Rolinek.

Foto: www.khl.ru

Zbyněk Irgl (vpravo) v souboji s Malenkichem z Magnitogorsku

Článek

Marek otevřel skóre zápasu ve 13. minutě, domácím ale vedení nevydrželo dlouho. Již za tři minuty bylo srovnáno zásluhou Gorochova a rozhodující úder hosté zasadili v prostřední části.. Záhy po začátku třetiny se po Irglově přihrávce prosadil Jašin a těsně před druhou sirénou potrestal Markovo vyloučení Irgl, na jehož gólu se podílel Vašíček.

Naději Metallurgu ještě v polovině třetí části oživil po přihrávce Kudrny Rolinek, hosté ale záhy opět poodskočili o dva góly. Gólman Magnitogorsku Proskurjakov totiž v 56. minutě vyhodil puk za mantinel a domácí čtveřice při oslabení inkasovala čtvrtou branku z hole Vasiljeva.

Ve druhé sérii porazilo Dynamo Moskva i díky asistenci Karla Rachůnka 4:1 Kazaň a vyrovnalo stav na 2:2 na zápasy.

Kontinentální liga - semifinále
Magnitogorsk - Jaroslavl 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky: 13. Marek, 52. Rolinek (Kudrna) - 16. Gorochov, 21. Jašin (Irgl), 39. Irgl (Vašíček), 57. Vasiljev. Stav série: 1:2.
Dynamo Moskva - Kazaň 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Branky: 17. Landry, 24. Kaljužnyj, 32. Děnisov (Rachůnek), 35. Landry - 8. Petrov. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: