Hlavní obsah

Omsk lanaří do branky Haška, který zřejmě uvažuje o návratu

Vedení hokejistů Avangardu Omsk má prý velký zájem o českého brankáře Dominika Haška. Čtyřiačtyřicetiletý gólman naposledy chytal v minulé sezóně za Detroit a po zisku Stanleyova poháru se rozhodl NHL opustit. V poslední době se spekuluje o jeho návratu k hokeji v Evropě a přestože Hašek ještě své plány neoznámil, má o jeho služby zájem řada klubů.

Článek

"Seznam je hodně dlouhý," řekl ve středu Haškův obchodní partner Jiří Ponikelský ČTK. Podle deníku Sport má eminentní zájem zejména movitý sibiřský klub s hlavní hvězdou Kontinentální ligy Jaromírem Jágrem. "Omsk po Dominikovi vyloženě pase. Bombarduje ho," uvedl Ponikelský pro Sport.

Hrdina olympijských her v Naganu, který šestkrát převzal cenu pro nejlepšího brankáře NHL a dvakrát byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem zámořské soutěže, po minulém ročníku oznámil, že v následující sezoně nikde chytat nebude. Definitivní konec kariéry ale neohlásil.

To je zřejmě hlavní důvod, proč se nyní o možném Haškově návratu k hokeji spekuluje. Podle některých zpráv má o slavného pardubického odchovance zájem pražská Sparta i jeho mateřský klub. Zástupci obou celků však tyto informace nepotvrdili.

Ze srandy chytat neumí

Haškův osobní trenér Josef Bruk, jenž působí na Spartě, si dovede představit, že se slavný brankář k vrcholovému sportu vrátí. "Teď hraje rekreačně obránce, ale do branky by šel naplno. Jenom ze srandy chytat neumí," řekl Bruk Blesku.

Podle jeho slov je poznat, že Haškovi chytání chybí. Návrat by navíc podle něj bez potíží zvládl. "Myslím, že by to nebyl problém, on pořád něco dělá. Je stále v pohybu, aktivní. A rok zase není tak velká doba," dodal Bruk.

Reklama

Související témata: