Hlavní obsah

Vašíček s Irglem pomohli Jaroslavli do finále Kontinentální ligy

JAROSLAVL

Hokejisté Jaroslavle se stali prvním finalistou Kontinentální ligy. V pátém semifinálovém utkání ve čtvrtek zdolali Magnitogorsk 2:0, když vítěznou branku vstřelil v 38. minutě Josef Vašíček po asistenci dalšího českého útočníka Zbyňka Irgla. Lokomotiv vyhrál celou sérii 4:1 a zahraje si o Gagarinův pohár s lepším z dvojice Kazaň - Dynamo Moskva, které prohrává 2:3 na zápasy.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Jaroslavle oslavují

Článek

Jaroslavl vstoupila do semifinále domácí porážkou 0:3, ale další čtyři zápasy ovládla. V posledních dvou duelech dokonce třetí nejlepší tým základní části nedovolil Magnitogorsku skórovat. Naprázdno vyšel v těchto zápasech i druhý nejlepší střelec dlouhodobé části KHL Jan Marek, pro kterého po dnešní porážce spolu s Tomášem Rolinkem a Jaroslavem Kudrnou skončila sezóna.

Vašíček svým třetím gólem v play-off překonal bývalého českobudějovického brankáře Andreje Mezina v přesilové hře. Také druhou branku dali domácí v početní výhodě, když Marcus Nilson pojistil vedení necelou půl minutu před koncem druhé třetiny.

O druhém finalistovi premiérového ročníku KHL se může rozhodnout v pátek, kdy bude Kazaň usilovat o potřebné čtvrté vítězství v Moskvě.

Semifinále Kontinentální hokejové ligy - 5. zápas
Jaroslavl - Magnitogorsk 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky: 38. Vašíček (Irgl), 40. Nilsson. Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: