Hlavní obsah

O trenéry Výborného a Jelínka má vedle Omsku zájem i Magnitogorsk

PRAHA

Počet zájemců o služby trenérského dua František Výborný, Marian Jelínek, které v této sezóně dovedlo pražskou Spartu do semifinále play-off extraligy, se rozšířil o další tým Kontinentální hokejové ligy. K Avangardu Omsk, o jehož zájmu se mluví již delší dobu, se přidal Metallurg Magnitogorsk.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér hokejistů Sparty František Výborný.

Článek

"Oba kluby mají zájem o oba trenéry. Jasno by mělo být tento týden," řekl ČTK hráčský zástupce Jaroslav Zídek, který se na jednáních podílí. A podle všeho je zájem Magnitogorsku nyní mnohem větší. Vedení Metallurgu oba trenéry údajně sleduje už od loňského souboje obou klubů ve finále turnaje evropských mistrů Super Six v Petrohradu.

Pětapadesátiletému Výbornému končí v dubnu, stejně jako Jelínkovi, ve Spartě smlouva a otevřeně přiznává, že o odchodu do Ruska vážně uvažuje. "Člověk je v určitém věku a říká si, že by bylo fajn zkusit zase něco jiného. Ruský hokej znám, uznávám ho. Líbil se mi už jako klukovi, pak jsem proti nim hrál. Trénovat Magnitogorsk nebo Omsk je pro trenéra vyznamenáním, vnitřně vás to velice uspokojí. Jsou to velké kluby," řekl Výborný deníku Sport.

Otec současného sparťanského kapitána Davida Výborného trénuje pražský tým nepřetržitě od listopadu 2005. Nyní to podle všeho vypadá, že klub opustí, i když existuje i varianta, že na střídačce Sparty zůstane. "Teď ještě nemůžu říct, kam jdu, byly by to spekulace. Ale zájem z Magnitogorsku je silnej. On byl vlastně první, dřív než Omsk. Od turnaje v Petrohradu jsme s Marianem (Jelínkem) takříkajíc v jejich hledáčku. Až pak to přeběhlo na ten Omsk. Nyní je oboje ve hře," dodal Výborný.

V obou týmech působila a v současnosti i působí řada českých hokejistů. V Omsku by měl pokračovat hvězdný Jaromír Jágr s Jakubem Klepišem, v Magnitogorsku v sezoně hráli Jan Marek, Tomáš Rolinek a Jaroslav Kudrna. Kdyby Výborný s Jelínkem zamířili do Metallurgu, měli by šanci navázat na působení českého trenéra Marka Sýkory, jenž klub vedl v letech 2003 až 2005.

Reklama

Související témata: