Hlavní obsah

Obránce Ševc bude hrát za Dinamo Minsk

MINSK

Český hokejový obránce Martin Ševc se stal novou posilou Dinama Minsk. Do týmu Kontinentální ligy zamířil ze švédského Färjestadu, s kterým před deseti dny získal mistrovský titul v Elitserien. Ševcův příchod do Minsku potvrdily oficiální internetové stránky běloruského klubu. Další posilou Dinama se stal i švédský útočník Jonas Andersson.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

Obránce Martin Ševc v dresu Kladna - ilustrační foto.

Článek

Sedmadvacetiletý Ševc si vyzkouší po působení ve Švédsku další zahraniční soutěž. Do Färjestadu zamířil loni v létě z extraligového Kladna a titul získal s týmem z Karlstadu už i v roce 2006, kdy ve Färjestadu na konci sezóny hostoval.

V uplynulé sezóně si v základní části připsal v 52 zápasech 14 bodů za gól a 13 asistencí. V play-off přidal v cestě za titulem v 13 zápasech dvě trefy a čtyři přihrávky. Ve vyřazovací části měl s jedenácti kladnými body spolu s klubovými spoluhráči Jörgenem Jönssonem a Perem Aslundem nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách. V základní části tuto kategorii s 26 kladnými body ovládl sám. S 45 minutami se stal i nejtrestanějším hráčem play-off.

V české extralize odehrál Ševc za Kladno celkem 220 utkání a získal 74 bodů za 39 tref a 35 přihrávek. V české reprezentaci má na kontě 19 startů.

Reklama

Související témata: