Hlavní obsah

Obránce Krstev se dohodl na smlouvě v Nižném Novgorodu

Hokejový reprezentant Angel Krstev bude v příští sezóně hrát za Torpedo Nižnij Novgorod v Kontinentální lize. Ruský klub ve čtvrtek na svém webu oznámil, že se dohodl s osmadvacetiletým českým obráncem na smlouvě. Dohodu potvrdil hráčův zástupce Aleš Volek.

Článek

Krstev přitom před dvěma týdny přestoupil z Vítkovic do týmu nováčka extraligy Komety Brno, která převzala jeho smlouvu. "Měl v ní ale klauzuli, která mu dovolovala za stanovených podmínek odejít do zahraničí. A my jsme ji využili," řekl Volek.

Odchod člena širšího reprezentačního kádru, který byl v přípravě na mistrovství světa, zaskočil majitele Komety Libora Zábranského. "Nikdo nás nekontaktoval," řekl.

Pražský rodák s bulharskými kořeny, který si momentálně léčí zlomené žebro, odchází do celku, v jehož dresu se stal Pavel Brendl v uplynulém ročníku KHL druhým nejlepším střelcem základní části.

V Torpedu čeká Krsteva první zahraniční angažmá mezi dospělými. Od 18 let hrál extraligu, v které nastupoval za Slavii Praha, Litvínov, České Budějovice, Liberec a naposledy za Vítkovice.

V roce 2000 získal s českým výběrem zlatou medaili na mistrovství světa dvacítek ve Švédsku. Start na světovém šampionátu dospělých mu unikl i loni, kdy se nevešel do nominace.

Reklama

Související témata: