Hlavní obsah

Útočníci Marek i Rolinek budou i nadále hrát za Magnitogorsk

MAGNITOGORSK

Čeští hokejoví útočníci Jan Marek a Tomáš Rolinek budou i v příští sezóně oblékat dres Metallurgu Magnitogorsk v Kontinentální lize. Oba reprezentanti podepsali s předním ruským celkem smlouvy na další sezónu. Klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: www.khl.ru

Vítězná radost české trojky ve službách Magnitogorsku. Zleva Jan Marek, Jaroslav Kudrna a Tomáš Rolinek.

Článek

Devětadvacetiletého Marka tak čeká v kádru Metallurgu čtvrtá sezóna, v předešlých třech se vypracoval v klíčovou postavu týmu. Výrazně se zasloužil o zisk mistrovského titulu v roce 2007, v uplynulém ročníku KHL se stal nejlepším střelcem celé soutěže.

Po sezóně sice uvažoval, že změní dres v rámci Kontinentální ligy, ve které o jeho služby mělo zájem několik dalších klubů, nebo zkusí štěstí v zámořské NHL, nakonec se však rozhodl pokračovat v Magnitogorsku. Vedle lukrativní nabídky rozhodla i skutečnost, že si v klubu již vypracoval významnou pozici.

Novou smlouvu podepsal v úterý večer. "Ve finále jsem se rozhodoval mezi Petrohradem a Magnitogorskem a nakonec jsem se rozhodl, že zůstanu v Metallurgu," řekl Marek. Svou roli hrál i velký zájem vedení klubu. "Prakticky každý den mi volal manažer nebo trenér," přiznal rodák z Jindřichova Hradce.

Původně to přitom vypadalo, že bude chtít změnit prostředí a odejde do Moskvy nebo do Petrohradu, kde by se jemu a hlavně manželce Lucii žilo příjemněji. "Možná to může někomu připadat nepodstatné, ale měli bychom tam například české televizní programy a hlavně z obou měst létají přímé spoje do Prahy, což je velká výhoda," uvedl Marek.

Zájem měl také Nashville

O účastníka letošního světového šampionátu a nejlepšího reprezentačního střelce v uplynulé sezóně se zajímal i zámořský Nashville. Podle pravidel NHL by však jeho první smlouva byla výrazně méně lukrativnější než v Rusku. "Bavil jsem se o tom s manažerem Robertem Spálenkou, ale moc jsme to neřešili. Vím, že jsem nabídku před mistrovstvím dostal a že to bylo poměrně složité s podmínkami, neboť jsem ještě v NHL nehrál," vysvětlil Marek.

Podle všeho hlavně s ohledem na ekonomické hledisko se rozhodl pokračovat v Rusku. "Je mi devětadvacet a chci zajistit rodinu," řekl technicky vybavený centr, který bude podle všeho patřit mezi nejlépe placené hráče KHL. Marek je smířený i s tím, že v budoucnosti již žádnou nabídku ze zámoří dostat nemusí. "Uvidíme, co bude za rok. Klidně se ale vrátím do Čech, třeba do Sparty. Nebo do jiného klubu, kde o mě bude zájem," uvedl Marek.

Společně s Markem podepsal s Magnitogorskem smlouvu i o rok mladší Rolinek, jenž přišel do Metallurgu před rokem z Pardubic. I on se stal jedním z klíčových hráčů celku. Společně s Markem a Jaroslavem Kudrnou, který má s klubem platnou smlouvu na příští rok, hrál v elitní formaci. "Jsem rád, že bude pokračovat i Tomáš. Spolu jsme to ale neřešili, jednali jsme samostatně," dodal Marek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články