Hlavní obsah

Trenér ruské reprezentace Bykov povede i tým Ufy v KHL

Trenéři ruské hokejové reprezentace Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin povedou v příštích sezonách tým Ufy v Kontinentální lize. Trenéři, kteří sbornou dovedli k titulům mistrů světa v posledních dvou letech a ruský tým povedou i na olympijských hrách ve Vancouveru příští rok a následném světovém šampionátu v Německu, ve čtvrtek podepsali s ambiciózním klubem dvouletou smlouvu.

Článek

Bykov se Zacharkinem převzali Ufu i přesto, že se to příliš nezamlouvalo vedení Kontinentální ligy. Jeho představitelé v oficiálním prohlášení uvedli, že by uvítali, kdyby se oba trenéři plně věnovali zájmům reprezentace v nadcházejícím náročném roce. S tímto odůvodněním navíc Bykov i Zacharkin po sezóně skončili na střídačce moskevského CSKA.

Úspěšní trenéři se však přesto dohodli na spolupráci se Salavatem Julajev, který patří mezi nejlepší a nejbohatší kluby v Rusku. Šampion z roku 2008 v uplynulé sezóně vyhrál základní část KHL, hned v prvním kole play off však senzačně vypadl s Jágrovým Omskem.

Ufa navíc neuspěla ani v premiérovém ročníku Ligy mistrů, v kterém prohrála v semifinále s Magnitogorskem. I kvůli tomu krátce po sezóně v klubu skončil trenér Sergej Michaljov.

Bykov se Zacharkinem by se podle informací deníku Sport Express měli stát nejlépe placenými trenéry v historii ruského hokeje. Bykov má údajně roční plat 2,7 miliónu a jeho asistent 2,3 miliónu dolarů.

V novém působišti povedou ruští reprezentační trenéři i české hráče. Smlouvu na příští sezónu má obránce Miroslav Blaťák a útočník Petr Vampola, jehož setrvání v klubu ale není podle informací ruských internetových serverů jisté. Leoš Čermák a Michal Mikeska, kteří za Salavat Julajev odehráli poslední ročník, si hledají nová angažmá.

Reklama

Související témata: