Hlavní obsah

Čajánek bude v příští sezóně KHL hrát za Petrohrad

Reprezentační útočník Petr Čajánek v pátek podepsal roční smlouvu s vedením týmu Kontinentální hokejové ligy z Petrohradu. O Čajánka se poté, co vyšlo najevo, že kvůli finančním podmínkám nebude pokračovat v moskevském Dynamu, zajímalo několik klubů, Petrohrad byl však nejpravděpodobnější variantou.

Článek

Třiatřicetiletý forvard se pro tento klub rozhodl zřejmě i kvůli příslibu herního prostoru na ledě, kterého by se mu mělo dostat. "Petr dnes podepsal s vedením Petrohradu roční smlouvu, klub mu vytvoří kvalitní podmínky. Podle předběžných dohod představitelé SKA počítají s tím, že Petr bude hrát v příští sezóně prvního centra," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Velký zájem prý mělo i běloruské Dinamo Minsk, které je rovněž účastníkem KHL, ve hře byl také Omsk. "Teď už o tom nemá smysl hovořit, ale třeba ze strany Dinama Minsk byl zájem skutečně velký. Jenže ani nedošlo na konkrétní rozhovory, poněvadž jsme velmi dlouho jednali právě s Petrohradem," uvedl Spálenka.

Petrohrad má vysoké cíle

Čajánka, který má za sebou i čtyři sezóny v zámořské NHL v dresu St. Louis, zlákaly také velké ambice, které Petrohrad má. "Je to silný klub s výborným zázemím, který chce v Kontinentální lize uspět. Petra tato skutečnost velmi lákala. Rád by bojoval o nejvyšší příčky, láká ho možnost usilovat o Gagarinův pohár. Hlavní byla skutečně sportovní stránka," prohlásil Spálenka.

Zlínského rodáka tak čeká třetí sezóna v třetím ruském klubu. V ročníku 2007/08 hájil barvy Kazaně, pak oblékal dres Dynama Moskva. Celkem má v ruské superlize a nové vzniklé KHL na kontě 86 zápasů v základní části, v nichž si připsal 64 bodů za 22 gólů a 42 asistencí. V play-off přidal v 22 duelech 15 bodů díky šesti přesným trefám a devíti přihrávkám.

Zájem měl i extraligový Zlín

Právě jeho mateřský klub však o Čajánka také projevil zájem. "Petr netajil přání ještě rok zůstat v zahraničí. Má velkou motivaci, nabídek z Ruska přišlo víc, nakonec došlo k dohodě s Petrohradem. Ale je třeba říci, že o jeho služby měl zájem také Zlín," uvedl Spálenka. S hráčem se dokonce po mistrovství světa sešel zlínský kouč a sportovní manažer Zdeněk Venera.

Uznávaný bojovník však dal přednost další zahraniční štaci. "Letos to bylo postavené tak, že by Petr teoreticky mohl posílit Zlín za předpokladu, že by angažmá v zahraničí nedopadlo. Nikam jinam než do Zlína by v naší nejvyšší soutěži nešel. Ale jeho volba byla jasná, vedení zlínského klubu s tím takhle bylo srozuměno. Co bude dál, to se uvidí," vysvětlil Spálenka.

Čajánek byl nejproduktivnějším českým hráčem na nedávno skončeném světovém šampionátu ve Švýcarsku. S deseti body ze sedmi zápasů za pět přesných zásahů a stejný počet nahrávek skončil devátý v kanadském bodování celého turnaje.

Reklama

Související témata: