Hlavní obsah

Bednář přece jen míří do KHL, bude hrát za Nižnij Novgorod

NIŽNIJ NOVGOROD

Český hokejový útočník Jaroslav Bednář bude hrát v příští sezóně přece jen v KHL. Poté, co mu nevyšlo plánované angažmá v Atlantu Mytišči, podepsal ve čtvrtek smlouvu s Nižným Novgorodem. "Jde o čistě roční smlouvu, není tam žádná opce navíc. Jen bych to nerad zakřikl, protože naposledy jsem se opravdu pěkně spálil," připomněl Bednář nedávné námluvy s Atlantem, které ztroskotaly poté, co musel klub zkrátit rozpočet o 40 procent.

Článek

Podobné obavy by snad nyní měly vzít za své. Smlouva je již podepsána. "Všichni víme, co se stalo, proto jsme si nechali od Nižného Novgorodu poslat všechny potřebné dokumenty a nikde o ničem nemluvili. Teď máme od klubu také potvrzení, že můžeme Jardův přestup zveřejnit," řekl serveru hokej.cz hráčův agent Robert Spálenka.

Klub prý chtěl Bednáře již v zimě. "Byli připraveni vykoupit ho ze smlouvy, kterou měl ve Slavii, ale nakonec to nedopadlo. Jakmile vyšlo najevo, že neplatí dohoda s Atlantem, zástupci Torpeda se znovu ozvali. Začali jsme jednat a výsledkem je roční kontrakt, který uspokojuje naše představy. Navíc existuje velký předpoklad, že Jarda bude mít na ledě hodně prostoru. A bude tedy moci zopakovat výborný minulý ročník," věřil Spálenka.

Bednář má již s ruským hokejem zkušenosti z angažmá v Avangardu Omsk, kde působil v sezónách 2003/04 a 2004/05. Za současný klub Jaromíra Jágra odehrál 82 utkání v základní části, v nichž si připsal 43 bodů za 22 gólů a 21 asistencí. V play-off pak přidal v 21 duelech pět bodů za čtyři přesné trefy a jednu nahrávku.

Právě Avangard byl také ve hře. "Omsk byl jednou z variant," připustil Spálenka. "Především jsme ale jednali s Ufou. Klub chtěl Jardu opravdu hodně, dohodli jsme se na dvouleté smlouvě, všechno bylo připravené. Ale pak Salavat angažoval trenéra Bykova, který předchozí dohodu s vedením klubu zrušil," uvedl Spálenka.

Reklama

Související témata: