Hlavní obsah

Ruské hokejové kluby krouží kolem Čechů a Slováků z NHL

PRAHA

Bohaté kluby z Kontinentální hokejové ligy (KHL) hledají nové posily pro příští ročník a v hledáčku mají spoustu zajímavých tipů. Ani po celosvětové finanční krizi totiž neváhají některé týmy investovat do hvězdných hráčů ohromné částky a ruská média se v posledních dnech při svých spekulacích o příchodech do KHL doslova hemží pozoruhodnými jmény. A to především ze soupisek NHL.

Článek

Podle listu Sport-Express se dva kluby KHL intenzivně zajímají o možný příchod Miroslava Šatana. Slovenský útočník sice momentálně hraje v dresu Pittsburghu finále Východní konference NHL, ale už během sezóny neměl u Tučňáků zrovna na růžích ustláno. Klub jej dokonce nabídl ostatním a když neuspěl, poslal někdejšího kanonýra na farmu. A vzhledem k poměrně vysoké smlouvě o něj velký zájem v NHL nebude ani po sezóně.

Zájem je i o zkušené české hokejisty, nabídky údajně dostali 38letý Robert Lang z Montrealu nebo útočník Floridy Radek Dvořák. Nejmenovaný top-klub KHL zase prý nedávno oslovil Tomáše Plekance z Montrealu, ale k dalším jednáním už nedošlo. Dokonce padají i jména finských hvězd jako Saku Koivu a Teemu Selänne.

Talentovaného amerického obránce Los Angeles Jacka Johnsona se snaží získat Petrohrad, resp. jeho americký kouč Barry Smith. Ten už se dokonce sešel s Johnsonovým otcem a nastínil mu, jak skvělé by bylo, kdyby jeho nadaný syn spojil další kariéru s městem na Něvě.

Největší zájem je ale pochopitelně o návrat ruských hvězd. Kromě Sergeje Fjodorova kluby KHL zajímají i další hráči. Například dvojice z Buffala Dmitrij Kalinin a Maxim Afinogenov, kteří se stali volnými hráči. O Afinogenova má zájem především mistrovská Kazaň a jeho trenér Zinetula Biljaletdinov, který kdysi hráče vedl v moskevském Dynamu.

Viktora Kozlova z Washingtonu přemlouvají k návratu funkcionáři Petrohradu a Ufy. První spoléhají na jeho manželku, která z Petrohradu pochází, druzí zase mohou více zatřást měšcem s penězi. Noví trenéři Ufy Bykov se Zacharkinem, jenž vedou i ruský národní tým, na posledním MS lanařili i Nikolaje Žerděva. Ufa mu prý nabídla za tříletý kontrakt až 12 miliónů dolarů, ale útočník Rangers chce zůstat v New Yorku.

Reklama