Hlavní obsah

Smoleňák míří ze zámoří do ruského Nižněkamsku

NIŽNĚKAMSK

Útočník Radek Smoleňák ukončil působení v zámoří a stal se novou posilou ruského Nižněkamsku. Podpis smlouvy s dvaadvacetiletým forvardem potvrdil klub hrající KHL na svých webových stránkách. Obě strany se dohodly na ročním kontraktu.

Článek

Smoleňák zvolil návrat do Evropy po pěti sezonách přesto, že v té probíhající se dočkal startu v NHL a v dresu Tampa Bay Lightning nastoupil k šesti zápasům, v nichž si připsal asistenci.

"Radek se dohodl s vedením Nižněkamsku na roční smlouvě. Jednali jsme především s tímto ruským klubem, který měl o Smoleňáka velmi seriózní zájem," potvrdil serveru hokej.cz František Tausch ze společnosti Global Management Group, jež Smoleňákovi změnu působiště zařizovala.

Nižněkamsk nebyl jediným zájemcem o služby mladého útočníka. "Informovaly se i jiné kluby včetně těch skandinávských, ale prioritou byla ruská Kontinentální liga," přiblížil Tausch. Zájem projevilo i lotyšské Dynamo Riga. "Tam se ale situace změnila. Klub je svým způsobem limitován z ekonomického hlediska." Na pražského rodáka si však vzpomněly i extraligové kluby. "Například Sparta stála o Radka hodně, zájem byl i ze strany jiných našich týmů," doplnil Tausch.

Nižněkamsk nakonec dostal přednost, přestože kouč Vladimir Krikunov je znám pro svou přísnost a náročnost vůči svěřencům. "Když jsme se bavili o novém angažmá, s Radkem jsme pochopitelně probírali všechny důležité věci. Ví, že je trenér Krikunov velmi náročný, že vyžaduje stoprocentní plnění povinností," připomněl Tausch.

Smoleňák kromě šesti utkání v prvním týmu Tampy Bay odehrál zbytek sezony na farmě v týmu Norfolk Admirals. V soutěži AHL si v 71 utkáních připsal 49 bodů za 24 branek a 25 asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články