Hlavní obsah

Útočníci Čermák a Mikeska budou hrát za Novosibirsk

PRAHA

Hokejoví útočníci Leoš Čermák a Michal Mikeska budou v příští sezóně hrát za ruský Sibir Novosibirsk. Oba hráči podepsali s účastníkem Kontinentální ligy roční smlouvu. ČTK o tom informoval jejich zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Článek

Mikeska i Čermák doposud hráli za Ufu, kde však po minulém ročníku KHL skončili. Čermák i přesto, že měl s klubem ještě platnou smlouvu. Obě strany se však dohodly na jejím předčasném ukončení. Nyní budou společně pokračovat v Novosibirsku, který měl eminentní zájem o oba hráče.

"Není to náhoda, že jdou oba do stejného klubu. Sibir je chtěl oba, jako dvojici. Chtěli urostlé, silové hráče, na kterých by mohli postavit ofenzivu mužstva," uvedl Spálenka. O hráče s reprezentačními zkušenostmi se zajímaly i jiné celky, Novosibirsk však nejvážněji.

Zatímco prioritou Čermáka bylo pokračovat v angažmá v Rusku, Mikeska uvažoval i o návratu do Česka. "Ale nenašli jsme společnou řeč o výši smlouvy se zájemci o jeho služby," řekl Spálenka.

Třiatřicetiletý Mikeska působí v Rusku od roku 2006, kdy z Pardubic přestoupil do Ufy. Za Salavat Julajev odehrál celkem 173 zápasů, ve kterých si připsal 150 kanadských bodů, a v roce 2008 se významně podílel na zisku mistrovského titulu.

O dva roky mladší Čermák do Ufy zamířil před rokem z Liberce a v KHL odehrál 46 zápasů, v niž nasbíral sedmnáct kanadských bodů. Čermák, který stejně jako Mikeska neúspěšně bojoval v závěru sezony o nominaci na mistrovství světa ve Švýcarsku, se do Novosibirsku vrací po pěti letech. Dres Sibiru oblékal v sezoně 2002/03.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články