Hlavní obsah

Kontinentální hokejová liga bude rozdělena na Západ a Východ

MOSKVA

Kontinentální hokejová liga bude nově rozdělena na Západní a Východní konferenci. Navrženou změnu schválili na dnešním jednání zástupci klubů nejbohatší evropské ligové soutěže, kterou hrají vedle ruských celků také týmy z Lotyšska, Běloruska a Kazachstánu.

Článek

Jasno je definitivně i o složení KHL, v níž se stejně jako v uplynulém prvním ročníku představí čtyřiadvacet účastníků. Došlo k jedné změně, protože z ekonomických důvodů nebude pokračovat Chimik Voskresensk a nahradil jej Avtomobilist Jekatěrinburg, ve kterém budou působit český trenér Marek Sýkora a obránce Jan Novák.

Celky byly geograficky rozděleny do dvou konferencí a čtyř divizí. Každý tým v základní části soutěže odehraje 56 utkání - čtyři s konkurenty ze své divize a dva s mužstvy z ostatních divizí. Do play off postoupí podobně jako v zámořské NHL šestnáct klubů, po osmi z každé konference. Vítězové divizí budou nasazeni do play off na první dvě místa. Hrát se budou konferenční čtvrtfinále, semifinále a finále, jehož vítězové se utkají v souboji o Gagarinův pohár.

Stejně jako v bojích o Stanleyův pohár tak na sebe narazí týmy ze Západu a Východu až ve finále play off. První kolo vyřazovací části se bude hrát na tři vítězné, další pak už na čtyři vítězné zápasy. Po základní části neskončí soutěž ani pro týmy, které se nedostanou do bojů o Gagarinův pohár. Ve vlastním turnaji budou hrát o nasazení pro draft KHL.

Rozdělení konferencí a divizí:
Západní konference:
Tarasovova divize: Dinamo Minsk, Dynamo Moskva, Dinamo Riga, Petrohrad, Spartak Moskva, CSKA Moskva.
Charlamovova divize: Atlant Mytišči, Viťaz Čechov, Jaroslavl, Nižnij Novgorod, Čerepovec, Balašicha.
Východní konference:
Černyševova divize: Jekatěrinburg, Kazaň, Togliatti, Magnitogorsk, Nižněkamsk, Čeljabinsk.
Bobrovova divize: Omsk, Chabarovsk, Barys Astana, Novokuzněck, Ufa, Novosibirsk.

Reklama