Hlavní obsah

Rolinek: Těším se na spoluhráče i zápasy, ale ne na pobyty na báze

Čestmír FolkPrávo

Hokejistu Tomáše Rolinka čeká druhá sezóna v Kontinentální lize, do přípravy Magnitogorsku se čeký útočník zapojí začátkem srpna. Před nadcházejícím ročníkem má devětadvacetiletý forvard jen ty nejvyšší očekávání. "Po loňském třetím místě bychom se měli dostat minimálně do finále. Přáním vedení klubu asi bude, abychom ligu vyhráli," sdělil Rolinek.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek v dresu Magnitogorsku

Článek

Začátkem srpna se zapojíte do přípravy Magnitogorsku, kde načnete druhou sezónu v Kontinentální hokejové lize. Těšíte se už do Ruska?

Musím přiznat, že z toho mám trochu rozporuplné pocity. Těším se na spoluhráče i na zápasy v prestižní soutěži. Zároveň si ovšem uvědomuji, že mně končí období, kdy jsem byl v Česku skoro pořád s rodinou. To se teď změní. Čeká nás zase hodně cestování a pobyty na báze.

Jak jste si užil dva měsíce po skončení MS ve Švýcarsku?

Nejdřív jsem po náročné sezóně hodně odpočíval. Poslední dobou si už ale dávám pozor, abych se udržel v kondici. Chodil jsem hrávat tenis i fotbal. Od příštího týdne mně Pardubice umožní, abych se s nimi mohl připravovat několik dní na ledě. Za to jim moc děkuji.

Co čekáte od nadcházející sezóny v Magnitogorsku?

Cíle jsou dané. Po loňském třetím místě bychom se měli dostat minimálně do finále. Přáním vedení klubu asi bude, abychom Kontinentální ligu vyhráli. Může se nám to povést, v útoku budeme po příchodu bratrů Fjodorovových i dalších hráčů velmi silní. Možná by to chtělo ještě malinko zkvalitnit defenzívu.

V minulé sezóně jste se svými krajany Markem a Kudrnou patřili k největším oporám Magnitogorsku. Čemu to přičítáte?

Jsme sice každý jiný, ale perfektně nám to klape. Na ledě se výtečně doplňujeme, což je naše nejcennější devíza. Je báječné mít venku tak skvělé parťáky z Česka. Ruští spoluhráči občas docela nelibě nesou, že mezi sebou šprýmujeme v češtině. Chtějí, abychom se bavili rusky. Toho se ale nedočkají.

Jak jste na tom s ruštinou?

Leccos jsem během prvního roku pochytil. Co potřebuji, o to si už dokážu říct. Není to zase tak odlišný jazyk od češtiny.

Jak přijímají české hokejisty fanoušci Magnitogorsku?

Mají nás rádi. Po každém vítězném utkání se jim snažíme nabídnout malou show a oni se na ni strašně těší. I na ulici ve městě se k nám chovají přátelsky.

Jak dlouho chcete v Rusku ještě setrvat?

To hodlám řešit až za rok. Bude pochopitelně dost záležet na tom, jak se nám bude dařit.

Přestup do zámořské NHL vás neláká?

Kdyby tam o mě stáli, asi by mi to už dali najevo. V 29 letech již s nabídkou moc nepočítám. Z legrace vždycky říkám, že mě budou jednou možná chtít pouze do II. NHL ve Žďáru nad Sázavou, odkud pocházím.

Může s vámi trenér Růžička počítat i pro národní tým?

Rozhodně. Kdykoli mě povolá, pokaždé moc rád přijedu.

Reklama

Související témata: