Hlavní obsah

Komise: Za úmrtí hokejisty Čerepanova lékaři vinu nenesou

MOSKVA

Lékaři hokejového týmu Avangard Omsk nebudou čelit trestnímu stíhání za smrt Alexeje Čerepanova. Mladá hokejová hvězda zemřela loni na srdeční kolaps, federální vyšetřovací komise ale neshledala, že by doktoři pochybili.

Foto: www.khl.ru

Spoluhráči z Omsku před rakví s Alexejem Čerepanovem

Článek

Podle zprávy neměli lékaři šanci zjistit dříve jeho srdeční vadu. Větší vina je naopak přisuzována samotnému hokejistovi. Ten zřejmě lékařům zatajoval, že je mu špatně. "Lékaři Avangardu nejenže nemohli odhalit chronickou vadu, ale nemohli ji ani tušit," stojí ve vyšetřovací zprávě.

V prosinci vyplynulo z testů krve a moči, že Čerepanov několik měsíců před smrtí dopoval, nové vyšetřování ale odhalilo, že užíval pro zlepšení dýchání, oběhu krve a centrálního nervového systému cordiaminum. "Je nemožné určit jak a z jakého důvodu byl lék užíván," dodávají vyšetřovatelé.

Z Čerepanovy smrti tak nebyl nikdo obviněn. Prezident Omsku, generální manažer i týmový lékař však byli ze soutěže jejím vedením doživotně distancováni. Kvůli nedostatečné lékařské pomoci na stadionu byl suspendován i prezident hokejového týmu Viťaz Čechov.

Reklama

Související témata: