Hlavní obsah

Lang se neshodl s Omskem, za Jágrem pravděpodobně nezamíří

Český útočník Robert Lang zřejmě nakonec za Omsk v KHL hrát nebude. Podle hráčského agenta Jaroslava Zídka nenašly obě strany společnou řeč v některých okolnostech týkajících se Langova příchodu do Avangardu. Klub tak musí nadále hledat centra do první útočné formace, který by herně vyhovoval hlavní hvězdě týmu Jaromíru Jágrovi.

Článek

Jednání o případném Langově přesunu do Ruska chtěly obě strany uzavřít nejpozději dnes. Jak se však zdá, námluvy zkušeného forvarda již skončily. "Klub určitě má o Roberta zájem, ale podle toho, jak to nyní vypadá, mohu říct, že se obě strany nakonec pravděpodobně nedohodnou. Jsou tam zkrátka některé okolnosti, které brání dohodě," řekl ČTK Zídek, který se podílí na odchodech hráčů do KHL.

Osmatřicetiletý Lang hrál v poslední sezóně NHL, kde působí nepřetržitě od sezóny 1997/98, za Montreal. V současnosti je však volným hráčem. Pokud nedojde ke zvratu v jednání s Omskem, kde mohl obnovit kdysi úspěšnou spolupráci s Jágrem, vybere si teplický rodák pravděpodobně z některé z nabídek klubů NHL. Prodloužil by tak svou kariéru v zámoří, kde působil již v sezoně 1992/93 v barvách Los Angeles.

"Robert vybírá ze tří nebo čtyř nabídek od klubů NHL. V případě Omsku se zvažovalo všechno možné, ale ze strany Avangardu byly ty představy asi možná o něco jiné. Pro Roberta je to nyní uzavřené, do Ruska ho nic zase až tak výrazně nežene a rád by ještě prodloužil svou kariéru v NHL," potvrdil Langův agent Pavel Maršoun.

Reklama

Související témata: