Hlavní obsah

Ufa podepsala pětiletou smlouvu s útočníkem Zinovjevem

UFA

Hvězdnou posilu získali do svých řad hokejisté ruského týmu Salavat Julajev Ufa, když angažovali útočníka Sergeje Zinovjeva. Dvojnásobný mistr světa se účastníkovi Kontinentální ligy (KHL) upsal na plných pět zrovna v den narozenin hlavního trenéra Ufy i ruské sborné Vjačeslava Bykova. Devětadvacetiletý ofenzivní skvost je tak pro něj potěšujícím dárkem v sestavě.

Foto: www.khl.ru

Sergej Zinovjev ještě v dresu Dynama Moskva

Článek

Sergej Zinovjev byl v posledních letech členem elitního útoku Kazaně i ruské reprezentace s Morozovem a Zaripovem, ale po neshodách s vedením nakonec v klubu ukončil smlouvu a v polovině prosince 2008 se upsal moskevskému Dynamu. Svým bývalým spoluhráčům pak s Dynamem podlehl v semifinále play-off prvního ročníku KHL, Kazaň nakonec celý šampionát vyhrála.

Zinovjev je juniorským mistrem světa z roku 1999 a seniorským šampionem z let 2008 a 2009. V lize už oblékal dresy Lokomotivu Jaroslavl, Spartaku Moskva, Kazaně a Dynama Moskva. S Kazaní slavil v roce 2006 ruský titul. V roce 2003 odehrál i několik zápasů v NHL za Boston Bruins.

Reklama