Hlavní obsah

Hvězdný kádr Petrohradu by měl doplnit i Sergej Zubov

MOSKVA

Na další hvězdnou posilu si brousí zuby funkcionáři hokejového klubu SKA Petrohrad. Tým Kontinentální ligy (KHL) má v úmyslu vyztužit svou obranu o devětatřicetiletého Sergeje Zubova. Podle ruského listu Sport-Express má dokonce dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Petrohradem v nejblížší době podepsat smlouvu.

Článek

V posledním ročníku NHL odehrál ruský veterán Zubov jen deset utkání, protože jej pronásledovaly chronické problémy s kyčlí. Stále je ale žádaným obráncem, podle jeho agenta Jay Grossmana má několik nabídek jak z NHL tak i z Kontinentální ligy. A to přesto, že minulý týden oslavil už 39. narozeniny.

Jeho kariéra však mluví za vše. Po čtyřech sezónách v dresu CSKA Moskva Zubov v roce 1992 zamířil do NHL a o dva roky později už slavil s New York Rangers svůj první Stanley Cup. Další triumf zažil v roce 1999 v Dallasu, kam přišel tři roky předtím po jedné sezóně v Pittsburghu. Stars zůstal věrný doteď, ale po příchodu nového vedení zřejmě už v jejich dresu svou sbírku 1232 zápasů v NHL nerozšíří.

Na spolehlivého beka, jenž se v roce 2006 dostal i do druhého All-star týmu celé NHL, se už nicméně vyptávalo několik zájemců. Kromě New York Rangers a St. Louis to byl například Columbus, který vede bývalý kouč Dallasu Ken Hitchcock.

Pravděpodobnější variantou se ale zdá být návrat olympijského vítěze z roku 1992 zpátky do Ruska. Tam je stále dost bohatých klubů jež se mohou přiblížit částce uvedené na poslední Zubovově výplatní pásce - 5,35 miliónu dolarů.

Mezi ně bezpochyby patří i Petrohrad, jenž se už se současnou soupiskou řadí mezi "All-star týmy" KHL. V brance je americký reprezentant Esche, v obraně například Kasparaitis a Zjuzin, a v útoku výčet hvězd pokračuje: Alexej Jašin, Čajánek, Sušinskij, Brylin, či Koroljuk.

Reklama

Související témata: