Hlavní obsah

Omsk překvapila v Německu přízeň fanoušků, Jágr nestál o úlevy

OMSK

První část přípravy na ledě mají za sebou hokejisté ruského týmu Avangard Omsk, kde působí i čeští hráči Jaromír Jágr a Jakub Klepiš. V německém Füssenu strávil jeden z účastníků Kontinentální ligy (KHL) několik dnů a stihl i dva přípravné zápasy s Kolínem nad Rýnem. Vedle jednoznačných výher potěšil trenéra Omsku Igora Nikitina i velký zájem fanoušků o jeho mužstvo.

Foto: www.hawk.ru

Hokejisté Omsku během přípravy v německém Füssenu

Článek

"Chvílemi to vypadalo jako doma v Rusku. V hledišti byla spousta fanoušků z celého Německa oblečených do dresů Omsku, jenž museli ujet i stovky kilometrů. To jsme opravdu nečekali a velmi nás to potěšilo," vykládal Nikitin po úterním návratu Avangardu zpět do vlasti .

Mladý kouč si pobyt na jihu Německa náramně pochvaloval. "Ve Füssenu bylo všechno dle naší spokojenosti - kluziště, atletická dráha, fotbalové hřiště. I tréninkový program probíhal podle plánu a jsem rád, že všichni včetně mládeže, do něj vkládali velkou chuť," řekl Nikitin a zároveň vyzdvihl přístup největší hvězdy Omsku Jaromíra Jágra.

"Jágr trénoval normálně se všemi ve skupině, nepožadoval žádné úlevy. To bylo úžasné, protože to motivovalo k většímu nasazení i ostatní hráče. Mladí se od něj mohou jen učit," prohlásil na adresu sedmatřicetiletého českého útočníka. Ten mužstvo doplnil v Německu stejně jako nové posily z Finska - brankář Karri Rämö a obránce Lasse Kukkonen.

V plné sestavě pak Omsk dvakrát jasně porazil Kolín nad Rýnem z německé DEL a to po výsledcích 6:1 a 4:0. "Ale neřekl bych, že byl Kolín slabým soupeřem. Pokud vím, tak ještě neměli pohromadě všechny legionáře. Hráli hodně do těla, s čímž se naši hráči dokázali dobře vypořádat. A navíc dobře zachytali oba brankáři," nepřeceňoval jasné výhry Nikitin.

Po návratu z Německa dostali hráči volno, ale v pátek už se musí opět hlásit k pokračování přípravy na novou sezónu přímo v Omsku. V sobotu 15. srpna pak mužstvo odcestuje na turnaj do Novosibirsku, kde se vedle domácího týmu představí i Novokuzněck, Astana, a Chabarovsk. Naprosto stejné složení pak bude mít i turnaj v Omsku, jenž bude Avangard hostit od 29. srpna. Nová sezóna KHL startuje 10. září.

Reklama

Související témata: