Hlavní obsah

O stávkujícího Heatleyho má prý zájem i Kazaň, klub to popírá

PRAHA/MOSKVA

Zajímavý uchazeč se údajně vložil do závodů o to, kdo uloví hvězdného kanadského hokejistu Dany Heatleyho. Podle ruského listu Sport-Express má o excelentního útočníka nově zájem také bohatý ruský klub AK Bars Kazaň. Dvojnásobný mistr světa už ostatně ve stejném týmu hrál v sezóně 2004/05 během výluky v NHL, nyní by si mohl zahrát před rokem vzniklou Kontinentální ligu (KHL).

Článek

Úvahy o příchodu Heatleyho do Kazaně však mají několik trhlin. Zaprvé to poírá samotný klub. "Získat Heatleyho? Při jeho finančních nárocích bysme museli rozprodat polovinu mužstva a ještě by se musel předělat reglement KHL," prohlásil viceprezident Kazaně Ravil Šavalejev a připomněl nové pravidlo, kdy do striktního platového stropu klubu nemusí být započten plat pouze jednoho hvězdného hráče.

KHL chce další hvězdy, ale platové stropy tomu brání

A v Kazani, kde už je nyní několik hokejových star, je tato "vyvolená" pozice s největší pravděpodobností už zaplněna. Neví se to oficiálně, ale velmi nadstandardní podmínky má údajně kapitán týmu Alexej Morozov. A do samotného platového stropu by se Heatley samozřejmě nevešel. V poslední sezóně vydělával 10 miliónů dolarů, nejvíce v celé NHL.

Jenže Rusko je jak známo zemí "neomezených možností", takže se hledá skulinka, jak by se toto dalo vyřešit. Podobný problém totiž zřejmě bude mít Ufa při angažování Nikolaje Žerděva nebo Dynamo Moskva, jež láká k návratu Maxima Afinogenova. Hráčské odbory KHL proto na konec týdne iniciovaly jednání s vedením soutěže, jak by se to dalo vyřešit. Příchod takových hvězd je přece v zájmu celé KHL. Otázka ale je, jak se k tomu postaví ostatní, méně bohaté kluby KHL.

"Uvidíme, jak to dopadne. Ale myslím, že plusy převažují nad minusy. Vždyť jde o image celé ligy mít v KHL takové hráče. A bezpochyby by to uvítali také fanoušci, kteří často chodí do ochozů především na známá jména," prohlásil šéf hráčských odborů Andrej Kovalenko.

Heatley stále nemá o budoucnosti jasno

Dany Heatley požádal po uplynulé sezóně vedení Ottawy o výměnu do jiného klubu, ačkoliv má se Senátory smlouvu až do roku 2014. Dlouho to vypadalo, že skončí v dresu Edmontonu, ale Oilers nakonec svou snahu vzdali. Zájem údajně projevil také Montreal nebo San Jose.

Žraloci za nejlépe placeného hráče NHL nabídli útočníka Jonathana Cheechooa, obránce Christiana Ehrhoffa a volbu v prvním kole draftu, ale generálního manažera Ottawy Bryana Murraye to příliš neoslnilo. Senátoři prý hledají především křídelního útočníka s velkým čichem na góly. Tím osmadvacetiletý Heatley bezesporu je. Během sedmi sezón v NHL má na kontě už téměř 300 branek a dvakrát nasázel během základní části 50 gólů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články