Hlavní obsah

Bucajeva drží ve Finsku ve vazbě kvůli obvinění ze znásilnění

NIŽNIJ NOVGOROD

Do velkých potíží se zákonem se dostal ruský hokejový útočník Jurij Bucajev. Po delší době vyšlo najevo, že hráč Torpeda Nižnij Novgorod byl na červencovém soustředění svého týmu KHL ve Finsku zadržen a setrvává ve vazbě kvůli podezření ze znásilnění.

Článek

Obětí bývalého ruského reprezentanta, který hrál také za Atlantu v NHL, se měla stát pětadvacetiletá Finka. Podle informací deníku Iltalehti převzatých listem Sovětskij sport dvojice povečeřela v blízkosti hotelu, kde tým přebýval, a přibližně ve dvě hodiny v noci odešla do parku. Podle svědků se poté ozýval z parku křik a pláč.

Do hotelu Tallukka dokonce dorazila žena s tvrzením, že byla znásilněna. Po následném příjezdu policie byl Bucajev na pokoji zatčen, zatímco žena skončila v nemocnici se šrámy a dalšími zraněními. "Na základě předběžných zjištění se domníváme, že na ženě bylo spácháno násilí," uvedl kriminální komisař finské policie.

Kvůli podezření ze spáchání trestného činu skončil Bucajev již před dvěma týdny ve vazbě, vedení klubu se však snažilo vše ututlat. Když chyběl na setkání s gubernátorem oblasti, důvodem měla být nemoc a individuální příprava. Vše však nakonec rozvířila média ve Finsku a postupně se přišlo na to, že jde právě o Bucajeva.

Snaha ruského klubu o podmínečné propuštění Bucajeva přišla vniveč. Důvodem je závažnost činu, z něhož je obviněn, i když podle jednoho z jeho blízkých přátel jde pouze o nedorozumění. Kvůli tomu, že by se mohl vyhýbat jednání před soudem, je stále zadržený. "Jurij je ve vazbě finského města Lahti a čeká na soudní přelíčení," řekl webu life.ru vicekonzul ve Finsku Dmitrij Suvorov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články