Hlavní obsah

Hudler může hrát za Dynamo, IIHF potvrdila jeho transferkartu

CURYCH

Hokejista Jiří Hudler může hrát za Dynamo Moskva. Vedení IIHF potvrdilo jeho transferkartu a český reprezentant se tak může zapojit do startující Kontinentální ligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Jiří Hudler na srazu české hokejové reprezentace

Článek

Aby mohla být transferkarta vyřízena, musí být podepsána bývalou hráčskou asociací (v Hudlerově případě americkou asociací), ruským svazem a hráčem.

Americká asociace odmítla transferkartu potvrdit, podle vedení NHL byl totiž hráč stále pod kontraktem s Detroitem. Proto případ začala vyšetřovat IIHF. Tento proces trval od začátku srpna a byl uzavřen s tím, že americká asociace nepředložila svou žádost a svědectví do oficiálního posledního termínu mezinárodních přestupových regulí IIHF.

Za Hudlera se postavil i René Fasel. "Poskytneme americké straně prostor pro objasnění důvodů, proč nechtějí potvrdit Hudlerovi transferkartu. Pokud se ukáže, že nejde o závažné důvody, sami mu ji vystavíme," uvedl již začátkem září prezident Mezinárodní hokejové federace.

IIHF podle oficiální zprávy zaslané Sport.cz uvedla, že ačkoliv IIHF uznává, že Hudler na základě Kolektivní smlouvy mezi NHL a NHLPA požadoval určení platu u  arbitráže NHL, vyplněnou žádost podepsal pouze agent. Tento nedostačující důkaz byl předložen IIHF k posouzení, že žádost byla podána se souhlasem hráče.

Americká strana se může do sedmi dnů od doručení výsledku šetření odvolat, avšak závěry zůstanou i přes možné další šetření nezměněny do dalšího případného rozhodnutí.

Reklama