Hlavní obsah

Brendl s Bednářem režírovali výhru Nižného Novgorodu v KHL

MOSKVA

Čeští hokejisté Pavel Brendl a Jaroslav Bednář měli rozhodující podíl na první výhře Torpeda Nižnij Novgorod v nové sezoně Kontinentální ligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Bednář

Článek

V základní hrací době skončil dnešní duel na ledě Novosibirsku nerozhodně 3:3, když se dvakrát trefil Brendl a navíc si připsal asistenci. Bednářova chvíle přišla ve čtvrté minutě nastavení, kdy svou premiérovou trefou po přestupu ze Slavie rozhodl o bodu navíc pro svůj tým.

Dva góly dal také Josef Straka, který pojistil vítězství Čerepovce na ledě nováčka Jekatěrinburgu. Hned při svém debutu v KHL skóroval další český útočník Jiří Novotný, který krátce před startem soutěže posílil Atlant Mytišči. Bývalý hráč Columbusu dal druhý gól svého týmu při výhře 4:3 v Čeljabinsku. Jednu asistenci si v dresu vítězů připsal Jan Bulis.

Druhého vítězství v sezoně dosáhl Čechov, který po pátečním úspěchu právě proti Novgorodu tentokrát vyhrál v Novokuzněcku 3:1. U jediného gólu domácích asistoval český obránce Jiří Marušák.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - CSKA Moskva 3:2, Novokuzněck - Viťaz Čechov 1:3 (za domácí Marušák 0+1), Novosibirsk - Nižnij Novgorod 3:4 v prodl. (za hosty Brendl 2+1, Bednář 1+0), Čeljabinsk - Atlant Mytišči 3:4 (za hosty Novotný 1+0, Bulis 0+1), Jekatěrinburg - Čerepovec 1:4 (J. Straka 2+0).

Reklama

Související témata: