Hlavní obsah

Jágr prvním hattrickem v sezóně KHL pomohl Omsku k výhře

Jaromír Jágr v pondělí zaznamenal premiérový hattrick nové sezóny KHL a pomohl hokejistům Omsku k vítězství 5:4 na ledě Dinama Riga. Sedmatřicetiletý český útočník nastřílel své první tři góly během necelých čtrnácti minut rozdělených přestávkou.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Avangardu Omsk

Článek

Hvězdný Jágr se prosadil poprvé v přesilovce v 8. minutě a zvýšil na 2:0. První gól Omsku v sezóně vstřelil už předtím Igor Volkov. Po snížení Dinama skóroval Jágr znovu v početní převaze na začátku 13. minuty a vynikající třetinu Avangardu zakončil čtvrtou trefou opět Volkov.

Do druhé části vystřídal v brance Rigy Edgarse Masalskise zkušený Čech Martin Prusek a Jágr ho hned po 39 sekundách přivítal gólem, kterým zkompletoval už ve druhém duelu ročníku hattrick. Jeho trefa však byla poslední, která prošla za Pruskova záda. Lotyšskému celku se třemi brankami podařilo zápas zdramatizovat, ovšem všechny body nakonec mířily do Omsku.

Střelecky se v pondělí dařilo také Zbyňku Irglovi, který pomohl dvěma góly k prvnímu vítězství Jaroslavle v sezóně. Český útočník zaznamenal svou druhou trefu na ledě Togliatti v prodloužení a stanovil konečné skóre 5:4 pro Lokomotiv. Jeho spoluhráč Josef Vašíček si připsal tři asistence.

Poražený finalista z premiérového ročníku KHL Jaroslavl už v Togliatti prohrával 0:2 a 1:3, ale podařilo se mu skóre otočit. Na 4:3 zvýšil po Vašíčkově přihrávce svým prvním gólem v sezóně, navíc v oslabení, Irgl. Domácím sice krátce poté díky Slovákovi Romanu Kukumbergovi vyrovnali, v prodloužení v čase 61:56 však rozhodl o první výhře Jaroslavle ve třetím utkání sezony Irgl.

Kontinentální hokejová liga:
Togliatti - Jaroslavl 4:5 v prodl. (za hosty Irgl 2+0, Vašíček 0+3), Kazaň - Balašicha 1:0 v prodl., Nižněkamsk - Spartak Moskva 2:4, Dynamo Moskva - Barys Astana 5:4 (za hosty Klouček 0+1), Dinamo Minsk - Ufa 3:2 po sam. nájezdech, Dinamo Riga - Omsk 4:5 (za hosty Jágr 3+0).

Reklama