Hlavní obsah

CSKA Moskva jedná s vítězem Stanley Cupu Niedermayerem

Jirka G. NovákSport.cz

Další zajímavou tvář z NHL se chystá přetáhnout do svých řad Kontinentální hokejová liga (KHL). Podle kanadské televizní stanice TSN jedná o možném příchodu do CSKA Moskva Rob Niedermayer, vítěz Stanley Cupu z roku 2007 s Anaheimem. Mladší ze známých hokejových bratří je prozatím bez smlouvy a pokud nenajde v nejbližších dnech angažmá v NHL, je připraven odejít do Ruska.

Článek

Rob Niedermayer má na kontě úctyhodných 1011 zápasů v NHL, kde oblékal dresy Floridy, Calgary, a Anaheimu, s kterým před dvěma roky slavil zisk Stanleyova poháru po boku slavnějšího bratra Scotta.

Momentálně ale nemá smlouvu a 34letý útočník, jehož poslední roční plat činil dva milióny dolarů, není i vzhledem k platovým stropům klubů, zrovna žádaným zbožím. V poslední době se sice v zákulisí mluvilo o zájmu Floridy, ale nic konkrétního na obzoru není.

CSKA Moskva už má v kádru pro letošní sezónu KHL dva kanadské hráče, ale brankář Schaefer i útočník Hartigan nepatří mezi hvězdy. Stejně jako další cizinec, americký forvard Dimitrakos.Před sezónou navíc do konkurenčního Dynama přestoupil reprezentant Saprykin, takže hráče kalibru Niedermayera by trenér Sergej Němčinov určitě přivítal.

Reklama