Hlavní obsah

Hudler se poprvé trefil v KHL a pokořil Jágrův Omsk

Jirka G. NovákSport.cz

Ve svém čtvrtém utkání v Kontinentální hokejové lize (KHL) se Jiří Hudler dočkal prvního gólu a pomohl Dynamu Moskva k vítězství 2:1 nad Omskem. Sibiřský tým kolem Jaromíra Jágra a Jakuba Klepiše má po čtyřech zápasech na kontě pouze jedno vítězství a sedm vstřelených branek. Tentokrát se v Moskvě dokázal gólově prosadit pouze Timofej Šiškanov.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Jiří Hudler v dresu Dynama Moskva

Článek

Omsku přitom v Moskvě rozhodčí dvakrát upřeli gól. Nejprve nebyl na začátku druhé třetiny uznán gól Kurjanova pro postavení hráče v brankovišti. A podruhé sudí neuznali hostům trefu Popova v úvodu třetí třetiny, když gólmana Dynama Birjukova srazil v brankovišti jeden z hráčů Avangardu.

Jaroslavl rozhodla o vítězství nad Balašichou v rozmezí necelé minuty v první třetině. Nejprve se v osmé minutě prosadil švihem Josef Vašíček a 38 vteřin poté překonal hostujícího brankáře i slovenský reprezentant Richard Zedník. Ellison sice v první části snížil, jenže další góly už stříleli jen domácí zásluhou Tkačenka a Žukova.

Ve druhé třetině musel ze zápasu odstoupit Radek Bonk, když mu po naražení soupeřem na mantinel začalo krvácet obočí. Po ošetření se ale na led vrátil a připsal si na konci hrací doby druhou asistenci v zápase.

Dynamo Moskva - Omsk 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky: 6. Krysanov, 9. Hudler - 12. Šiškanov
Jaroslavl - Balašicha 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky: 8. Vašíček, 8. Zedník (Bonk), 51. Tkačenko, 57. Žukov (Bonk) - 20. Ellison (F. Novák).
Dynamo Minsk - Astana 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 43. Meleško - 22. M. Spiridonov (Klouček), 55. Dallman.

Reklama