Hlavní obsah

Obránce Novák předčasně končí v Jekatěrinburgu

JEKATĚRINBURG

Hokejový obránce Jan Novák předčasně končí v týmu nováčka Kontinentální ligy Avtomobilistu Jekatěrinburg. Třicetiletý zadák se stal obětí neúspěšného startu do sezóny, v níž tým vedený českým trenérem Markem Sýkorou získal ze šesti zápasů jen dva body a je v soutěži nejhorší.

Článek

"Bylo mi to ve středu oznámeno bez bližšího vysvětlení. Prezident (Vjačeslav Potěchin) řekl, že s Honzou Novákem dál nepočítá a bude uvolněn," řekl serveru hokej.cz Sýkora. "Měli jsme s vedením sezení, debatovali jsme o výsledcích mužstva, o současné situaci. Nehrajeme špatně, nejsme v žádném utkání obětí silnějšího protivníka. Ale nedaří se nám udělat uspokojivé výsledky. Dva body jsou málo," uvedl Sýkora.

Novák v šesti zápasech nebodoval a má na kontě sedm záporných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Stejnou bilanci má i další český bek Radek Philipp, jenž přišel do Jekatěrinburgu z Luley.

Nováka čeká další změna působiště. Účastník mistrovství světa v roce 2004 v Praze prošel za uplynulé tři roky už šesti kluby. Po devíti sezónách ve Slavii odešel v roce 2006 do ruské Kazaně. Po roce zamířil do švédské Skelleftey, v rozehrané sezóně se stěhoval do Kärpätu Oulu a odtud do Slavie, s kterou získal v součtu s rokem 2003 už druhý extraligový titul. V uplynulé sezóně jej ale Slavia poslala do Mladé Boleslavi.

V květnu se upsal na rok s opcí na další sezónu Jekatěrinbungu. "Vím jen základní informaci, že Honza Novák patrně v klubu nezůstane. Jestliže řeknou, že s ním nepočítají, nejspíš to tak bude. Nic bližšího k tomu říci nemohu, je to velmi čerstvé. Pokud se zpráva potvrdí, budeme řešit co dál," řekl pro hokej.cz Jaroslav Zídek, který pomáhal Novákovi s angažmá v Jekatěrinburgu.

Reklama

Související témata: