Hlavní obsah

Jágr si možná prodlouží angažmá v Rusku, jedná s Omskem o nové smlouvě

OMSK/PRAHA

Český hokejista Jaromír Jágr možná i nadále bude tváří Kontinentální ligy. Hvězda Omsku jedná se zástupci klubu o prodloužení smlouvy. V úterý do sibiřského hlavního města přiletěl agent české hvězdy Jaroslav Zídek, který se po shlédnutí zápasu proti Kazani sešel s nejvyššími představiteli klubu.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Avangardu Omsk

Článek

Jágrovi končí smlouva v Avangardu po sezóně a po vydařeném startu do nové sezóny je právě ideální doba na domlouvání nového kontraktu. Jágr před deseti dny řádil v Rize, které nasázel tři góly. V úterý zaznamenal vítězný gól ve zmíněném duelu proti Kazani.

Zástupci klubu podle deníku Sport Express sehnali na pokyn gubernátora oblasti Poležajeva finanční prostředky, které by Jágra měly v Rusku udržet. Podle neoficiálních informací si dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem za rok vydělá přes osm miliónů dolarů.

Na jaře se spekulovalo, že Jágr KHL opustí a vrátí se do NHL. Eminentní zájem měl Edmonton, s nabídkami údajně přispěchaly další kluby. Jágr se ale rozhodl zůstat v Rusku. Podle listu kladenský odchovanec uložil svému severoamerickému agentovi, aby zjistil možnosti kontraktu v NHL na sezónu 2010/11.

Zda je to taktická varianta, mající vést k lepší nabídce Omsku, či zda se Jágr opravdu chystá opět přesunout za oceán, není jisté. Zídek by měl v Omsku zůstat do příštího čtvrtka, času na jednání je tedy dostatek.

"O jiných variantách jsme se s Jardou nebavili, hlavní je prodloužení smlouvy s Omskem. Stále však platí to, co již před časem řekl. Že svou poslední sezónu v kariéře odehraje za Kladno," řekl ČTK Zídek.

Reklama